Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Smochine coapte cu ricotta și nucă

septembrie 8, 2017

Iacătă suntem în plin sezon de smochine🙈. Nu ai cum să-l ratezi, având în vedere prezența acestor domnițe drăguțe la toate Market-urile din oraș sau pe tarabele piețelor😃. Ușor moi, cu pielea fină, verzuie sau movulie, te ademenesc subtil, astfel ca în urmatoarele 5′ te și trezești cu dânsele în coș🙈. 

Crude, uscate sau coapte, smochinele nu au cum sa „scape” atunci când vine vorba despre alimentația diversificată a celor mici. Beneficiile oferite de către acestea sunt atribuite vitaminelor și mineralelor pe care le conțin, mai ales în stare crudă. Se cunosc ca având efect laxativ, de unde și grija în ceea ce privește exagerarea consumului acestora. De asemenea, conțin și oxalați, care interferează cu absorbția calciului din organism. A nu se înțelege că ar fi de evitat, doar că este important să cunoaștem acest aspect, mai ales dacă dorim să le combinăm cu alte alimente care ar avea și ele un ușor efect laxativ.

Eu am preferat să le pregătesc la cuptor cu puțină brânzică și nucă râșnită. Iată cum😊

Ingrediente:

  • 5 smochine
  • 30-40 gr ricotta
  • 5 lingurițe nucă râșnită
  • smântână de coccos

Cum am procedat:

  • am spălat bine smochinele, le-am șters și le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 180*, pentru 10′. Am repartizat ricotta amestecată cu o linguriță de smântână de cocos în fiecare smochină si am presarat câte o linguriță de nucă rășnită, peste fiecare. Am mai lăsat la cuptor încă 10′. Atât!

S-aveți copii sănătoși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.