Cum fetita mea e mare pasionata de lactate si ou, incerc sa pregatesc, atat cat pot, ”dulcegarii” fara ou sau lactate. Astfel, ii pot oferi mai des oul sau lactatele ca atare, fara grija ca e undeva prea mult. Cat reusesc, sperand ca intr-o zi sa manance si ea carne ca ceilalti copilasi.
Ingrediente:
- 190 gr faina grau spelt
- 35 gr pudra de roscove
- 2 lgite praf de copt BIO
- 65 gr ulei de cocos presat la rece lichid
- 320 ml apa sau lapte vegetal (eu am folosit lapte)
- 60 gr sirop de curmale
- 1 lgita pudra de vanilie
- o mana de nuci maruntite
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 175 gr, caldura sus-jos
- am amestecat bine ingredientele, adaugand la final nucile
- am turnat compozitia in tava de copt tapetata cu o foaie de copt si am copt prajitura timp de 50-55’, pana cand aceasta trece testul scobitorii
- dupa coacere, am lasat prajitura 5’ sa se racoreasca in tava de copt, iar apoi am transferat-o pe in gratar unde am lasat-o sa se raceasca in voie
- am feliat DOAR dupa racier
Pofta buna!
No Comments