Miss Brânzică, Mr Lăptic

Sandwich copt cu vinete și brânzã

august 8, 2017

Vi se întâmplã sã aveți cãmara plinã de legume și totuși sã fiți în panã de idei atunci când vine vorba despre „ce papã piticul azi?”. Saaaau, sã priviți o legumă și sã vã vinã „again and again” în minte același mod de preparare? Mie, daaaa!😃 Mã uit la o vânãtã mândrã și tooot ce vizualizez în încãpãtânarea imaginației mele toropite de cãldurã este o salatã de toatã frumusetea🙈. Si totuși, imi doresc parcă altceva pentru piticul meu de 1 an si 4 luni. Ceva la fel de gustos, dar o idee mai bogat din punct de vedere nutritiv. Am niște brânzică proaspăt făcută, care oricum stă degeaba la umbră și la racoare, care cu siguranța ar completa bine vânăta. Vreau, de asemenea să fie usor manevrabil de către cel mic si nu în ultimul timp, ușor de făcut. A, da!! Și să iasă siguur! Ei, hai că nu-s foarte pretențioasă🙈. Scot bagheta și rostesc scurt :”vânãtadabra”!!⚡️Si, ghiiici ce?

Ingrediente:

  • 1/2 vânãtã
  • 60 gr mozzarella
  • 60 gr brãnzicã (fãcutã în casã). Reteta aici
  • 1 ou
  • 2 lg fulgi de ovãz rãsniti

Cum am procedat:

  • vãnãta am curațat-o și am tãiat jumatate din ea în rondele subtiri (10x)
  • am amestecat cele doua feluri de brânzã
  • am asezat cate o lingurițã cu vârf de brânzã între douã rondele de vinete apoi am tãvãlit „sandwich-ul” obținut prin fulgii de ovăz rășniți și prin oul bătut
  • am asezat cele  5 sandwich-uri obtținute, într-o tavã tapetatã cu hârtie de copt si le-am invitat la copt 20-25’/180*.
  • noi păpăm sandwich- urile cãlduțe cu puțin iaurt și niște semințe de susan negru

📌 în brânzicã se mai poate pune cepsoarã sau mãrar

📌 daca branzica este mai apoasã (cu mai mult zer), in amestecul de brânzã si mozzarella se poate pune o linguritã fulgi de ovãz râsniti

📌 pentru copilasii cu intolerantã la gluten, se pot înlocui fulgii de ovãz cu fulgi de mei sau hriscã

S-aveti pofta bună, pitici frumoși!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Lavinia ianuarie 21, 2018 at 9:52 am

    Sunteti minunata! Multumesc. Retetele sunt dementiale; prezentarea delicioasa.
    Intrebare: cu ce pot rasni fulgii? Multumesc mult!

    • Reply Simona ianuarie 21, 2018 at 10:15 am

      Lavinia, iti multumesc din inima😊. M-ai emotionat❤️. Ma bucur ca, ceea ce am gatit piticului meu place si altor minuni mici.
      Poti rasni fulgii cu rasnita, rasnita de cafea, Nutribullet sau orice aparat cu lame mai ai la indemana (cred ca merg si in chopper🙈).
      Mai poti folosi pesmet (cu specificatia ca cel din comert contine sare, in general – deci, 1+) sau faina (una mai putin procesata: 650 sau 550).
      Imbratisari🤗

  • Reply Lavinia ianuarie 25, 2018 at 1:19 pm

    Multumesc Simona. Ma bucur ca te’am descoperit. Da, folosesc spelta. Nu sunt mare iubitoare de tot ce e alb si f procesat. Astazi am la md am preparat bilutele cu branza de casa si fulgi cu nuca si banana. Lins pe degete micutul meu. Multumesc si imbratisari!

    • Reply Simona ianuarie 25, 2018 at 2:01 pm

      Cat de tare ma bucur ca a papat!!❤️
      Lavinia, te asteptam si pe grupul inchis My Babyfood, in cazul in care nu ai intrat deja. O sa-ti placa😘

  • Reply Lavinia ianuarie 29, 2018 at 6:05 am

    Simona, multumesc pt invitatia pe grup. Astazi imverc acest sandwich care ma ispiteste de cateva zile. Vanata se coace, incerc sa aflu?!
    Mi’e teama sa nu se arda doar partea de la exterior si ea sa ramane semifacuta. Multumesc si saptamana faina😘😘😘😘

    • Reply Simona ianuarie 29, 2018 at 7:34 am

      Cu drag😘
      Vanata se taie rondele subtiri si asa se foloseste la umplerea sandwich-ului (cruda). Da, se coace foarte frumos si va fi moale, fara sa se arda deasupra.
      Va iesi sigur, am foarte multe feedback-uri foarte bune de la mamici. Iar piticilor tare le mai place preparatul.
      Sper sa va placa si voua!😘

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.