Lintea este o leguminoasă din ce în ce mai folosită în jucătăria noastră. Sursă de minerale, vitamine, antioxidanți și fibre – lintea m-a convins foarte repede că merită introdusă în meniul celui mic. Mărturisesc că, până să apară piticul în viața noastră, nu am fost curioasă nici măcar să o gust. Însă, din dorința de a oferi acestuia o alimentație diversificată, am apelat și la linte, la început strict pentru el. Surpriza gustului deosebit de bun m-a determinat din acel moment să o gătesc în cantitate mai mare , astfel încât să ne bucurăm cu toți ai casei de tot ce ne oferă aceasta.
Ingrediente:
- 200 gr linte roșie
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- o felie țelină
- 1/2 ardei gras
- ulei de masline extravirgin
- semințe de dovleac
Cum am procedat:
- lintea am pus-o la hidratat (minim 2 ore), am spălat-o bine și am pus-o la fiert într-o cratiță cu 2 l apa. Lintea rosie fierbe cel mai repede dintre toate tipurile de linte (20-30′)
- am spălat și am curățat legumele, apoi le-am adăugat și pe ele in cratiță. Am lăsat la fiert ~ 30′.
- după ce au fost fierte legumele, le- am transferat împreună cu lintea intr-un vas înalt, lăsând zeama în care au fiert deoparte (este bine să o strecurați). Cu ajutorul unui mixer vertical, am blenduit legumele si lintea, adaugand la final o parte din zeama în care au fiert, până am ajuns la consistența dorită, aceea a unui piure mai moale😊
- am adaugat la sfârșit o lingură de ulei de masline și am presărat niște semințe de dovleac rășnite.
Poftă bună!❤️
6 Comments
Buna, ai fiert lintea si legumele in aceeasi cratita sau separat?
Hey, Alina!
Impreuna😘
Asa am facut pana la urma si a iesit buna, cea mica nu a fost foarte încântată dar eu da împreună cu niște cartoane cu ulei de măsline și usturoi si asa sigur o sa o mai fac. Merci de retete😙
Cu drag, Alina😘
Buna! Se pot pune toate si la abur? Sau doar fierte? Multumesc.
Timpii vor fi diferiti pentru ingrediente ir lintea are nevoie de timp, plus suficient lichid, sa se gateasca.
As merge pe varianta clasica🤗