Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Ciorbă mincinoasă de “burtă”

aprilie 17, 2021

Mie imi place ciorba de burta si de cate ori merg in Romania, e primul lucru pe care il mananc. Sincera sa fiu, nu am cautat aici burta, deci nu pot baga mana in foc ca nu exista, dar nu mi-a sarit in ochi. Daaaar, pentru ca exista mereu un dar, burta poate fi usor inlocuita cu ciuperci pleutorus, iar gustul…e fix ceea ce trebuie sa fie.

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci pleutorus
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr smantana fara caraghenan (Laptaria cu Caimac am folosit)
  • 3-4 catei usturoi
  • zeama de lamaie pentru piticii sub 2 ani sau otet BIO de mere pentru cei mai marisori
  • sare (2 ani+)
  • 1 lg amidon de tapioca

Cum am procedat:

  • am pus oala pe foc si am adaugat putina apa si uleiul, dupa care am inabusit ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare
  • am adaugat cca 1l de apa si ardeiul taiat cubulete si am lasat sa fiarba cu capac vreo 10′, dupa ce lichidul incepe sa fiarba
  • am adaugat ciupercile taiate joulienne si inca vreo 3l de apa fierbinte si am lasat sa fiarba totul timp de 10 minute din momentul in care da in clocot
  • am amestecat galbenusurile cu smantana si amidonul si apoi am turnat deasupra, putin cate putin, din ciorba clocotita, amestecand bine pentru a aduce temperatura oualelor la cea a ciorbei
  • am adaugat amestecul in ciorba si am lasat cateva minute sa fiarba totul la foc mic
  • la final, am adaugat usturoiul ras si am servit cu zeama de lamaie sau otet, dupa varsta
  • sarea si-a adaugat-o fiecare in farfurie, la fel, dupa varsta 🙂
  • in varianta Ninja Foodie: am sotat ceapa si morcovul in putina apa si ulei, am adaugat ciupercile si ardeii, apa si am setat presiune high pentru 9’; dupa, am eliberat rapid presiunea si am pregatit pasul cu smantana pe functia saute, cateva minute

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.