Mie imi place ciorba de burta si de cate ori merg in Romania, e primul lucru pe care il mananc. Sincera sa fiu, nu am cautat aici burta, deci nu pot baga mana in foc ca nu exista, dar nu mi-a sarit in ochi. Daaaar, pentru ca exista mereu un dar, burta poate fi usor inlocuita cu ciuperci pleutorus, iar gustul…e fix ceea ce trebuie sa fie.
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci pleutorus
- 2 morcovi mari
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 2 galbenusuri
- 300 gr smantana fara caraghenan (Laptaria cu Caimac am folosit)
- 3-4 catei usturoi
- zeama de lamaie pentru piticii sub 2 ani sau otet BIO de mere pentru cei mai marisori
- sare (2 ani+)
- 1 lg amidon de tapioca
Cum am procedat:
- am pus oala pe foc si am adaugat putina apa si uleiul, dupa care am inabusit ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare
- am adaugat cca 1l de apa si ardeiul taiat cubulete si am lasat sa fiarba cu capac vreo 10′, dupa ce lichidul incepe sa fiarba
- am adaugat ciupercile taiate joulienne si inca vreo 3l de apa fierbinte si am lasat sa fiarba totul timp de 10 minute din momentul in care da in clocot
- am amestecat galbenusurile cu smantana si amidonul si apoi am turnat deasupra, putin cate putin, din ciorba clocotita, amestecand bine pentru a aduce temperatura oualelor la cea a ciorbei
- am adaugat amestecul in ciorba si am lasat cateva minute sa fiarba totul la foc mic
- la final, am adaugat usturoiul ras si am servit cu zeama de lamaie sau otet, dupa varsta
- sarea si-a adaugat-o fiecare in farfurie, la fel, dupa varsta 🙂
- in varianta Ninja Foodie: am sotat ceapa si morcovul in putina apa si ulei, am adaugat ciupercile si ardeii, apa si am setat presiune high pentru 9’; dupa, am eliberat rapid presiunea si am pregatit pasul cu smantana pe functia saute, cateva minute
Pofta buna!
No Comments