Miss Brânzică, Mr Lăptic

Plăcintă cu brânză la tigaie

iulie 17, 2017

Mana sus, cine a papat cand era mic, placinta cu branza si marar la tigaie!! Sau pe plita!! Era buna? Nu stiu cum erati voi, dar eu nu prea reuseam sa ma stapanesc in a o gusta imediat ce cobora din tigaie: incinsa si cu un miros mai mult decat imbietor de aluat copt cu branza si ceapa🙈

Varianta originala este cu drojdie si lapte, eu am virat insa spre o varianta cu aluat mai putin pufos, intrucat imi doresc ca piticul sa beneficieze de mai multa branzica si mai putin aluat. Mirosul este la fel cu cel din copilaria mea iar gustul, nemaipomenit😍

Pare-se ca, gustul copilariei s-a activat din nou❤️

Ingrediente:

  • 150 g faina – 7 lg cu varf
  • 50 gr iaurt – 1 lg cu vf
  • 1 ou
  • 1 praf de cutit bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura:

  • 150 gr branza facuta in casa. Reteta aici
  • marar
  • cepsoara

Cum am procedat:

  • am batut oul si am adaugat iaurtul, in care in prealabil am adaugat praful de bicarbonat de sodiu
  • am amestecat faina cu amestecul lichid de ou si iaurt si am amestecat pana am obtinut o coca moale, nelipicioasa
  • am impartit aluatul in mai multe bilute pe care le-am intins, pe rand, cu sucitorul intr-un strat subtire, sub forma unor pătrățele.
  • am asezat pe jumatate de pătrățel, 1 lingura de amestecul cu branza, cepsoara, marar si am acoperit cu cealalta jumatate
  • le-am copt intr-o tigaie antiaderenta la foc mic
  • piticul meu le-a servit cu iaurt, la cerere😃

Voi încerca in viitor si varianta cu drojdie si laptic, sa mai creștem putin😍

S-aveti pitici sanatosi!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply Daniela Anderson iulie 31, 2017 at 3:37 pm

    Arata foarte bine! O sa-i pregatesc si eu buburuzei mele. Tot nu mai functioneaza cuptorul, ma bucur ca se pot face la tigaie.

    • Reply Simona iulie 31, 2017 at 4:23 pm

      Multumesc, Daniela😍. Sper sa placa buburuzei❤️. Te asteptam cu drag, in continuare

  • Reply CristinaMerai august 5, 2017 at 7:31 pm

    Am făcut si eu bebelinei mele. Mega incantata! Foarte bune! 👍😄

    • Reply Simona august 6, 2017 at 5:58 am

      Ma bucuuuur, ma bucuuuur mult, Cristina!!❤️ In primul rand, pentru ca bebelina a fost incantata si in al doilea pentru ca ti-ai rupt din timpul tau pentru a oferi un feedback.Iti multumesc frumos😘

  • Reply Alina Abrudan octombrie 30, 2017 at 7:53 am

    Bună, cam cât timp a stat la copt în tigaie?

    • Reply Simona octombrie 30, 2017 at 4:48 pm

      Heey!
      Aproximativ 2-3’ pe o parte, 2-3’ pe cealalta parte (depinde si de gradul de incalzire al ochiului de aragaz).
      Insa, iti poti foarte bine da seama daca e coapta placinta, verificand-o in timpul coacerii. Se rumeneste usor:)
      Pofta mare:)

  • Reply Lavinia ianuarie 25, 2018 at 1:24 pm

    Astazi pt cina. Deja simt in nari mirosul acestor delicioase scoverzi”.😋
    Ce este cepsoara? Multumesc, revin sper curand cu feedback😘

    • Reply Simona ianuarie 25, 2018 at 2:03 pm

      Hihi! Scoverzi!!😍
      Cepsoara se mai gaseste in magazin si sub denumirea de chives. O poti inlocui cu ceapa verde sau praz. Eu o prefer pentru gustul discret de ceapa, pe care il da preparatelor.
      Sa imi spui daca a placut!
      Pupicei😘

  • Reply Olesea mai 30, 2018 at 9:07 am

    Salut Simona! Am mincat si noi placinte la cina! Buneee picintele mami a zis fetita mea! Multumim…

    • Reply Simona mai 31, 2018 at 3:14 pm

      Sa va fie de bineeee!!❤️❤️
      Inseamna ca eu si fetita suntem pe aceleasi gusturi!😋

  • Reply Bianca ianuarie 31, 2020 at 1:42 pm

    Spuneți-mi va rog, sunt crocante/tari, sau mai moi?

    • Reply Simona februarie 4, 2020 at 4:33 am

      Sunt mai tari😋

  • Reply Dani iunie 30, 2020 at 6:31 pm

    Foarte bune! Au fost de mare succes la gemenii mei de aproape 11 luni. Savurate și de vecini (peste 1 an).
    Am folosit ceapă uscată in lipsa de cepsoara. Buna! Buna! Buna!😘

    • Reply Simona octombrie 31, 2020 at 5:03 pm

      Ce ma bucur!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.