Daca aveti prea multe cirese si nu stiti ce sa faceti cu ele, puteti sa le convocati rapid intr-un clafoutis mai mult decat prietenos cu cei mai mici ai casei ❤️
Ingrediente:
- 250 gr cirese
- 2 oua
- 70 gr faina (650, 550)
- 150 ml lapte (animal sau vegetal)
- 1 lingurita ulei cocos presat la rece (sau orice alt ulei presat la rece) – in stare lichida
- un praf de vanilie (baton sau pulbere)
- coaja de lamaie bio rasa (optional)
Cum am procedat:
- am scos samburii din cirese👀
- am mixat ouale cu laptele si uleiul si am adaugat faina. Rezulta un aluat ca de clatite, peste care am pus vanilia si coaja de lamaie.
- am asezat ciresele in tava, tapetata cu hartie de copt si am turnat aluatul peste acestea (puteti sa turnati amestecul si abia apoi sa puneti ciresele, ele oricum se vor deplasa in voie😀, neavand samburii care sa le tina „la sol”😀)
- am dat prajiturica la copt 25′ la 180*.
S-aveti pofta!! Noi ne-am bucurat cu totii de „dumneaei”😍
📌 Ciresele au fost foarte dulci😍. In cazul in care va doriti un clafoutis mai dulce ( vorbim de cei mari, acum😀), puteti sa adugati o curmala taiata marunt in lapte si sa o „ametiti” si pe aceasta impreuna cu laptele si ouale in robot.
📌 Tavita mea e „baby size”🙈 cu diametru de 17 cm.
📌 Iacata si varianta cu piersici. Inainte de a le aseza in compozitia deja “instalata” in tava, le-am tavalit prin faina de cocos, pentru a mai lua din sucul lasat (erau foarte coapte).
S-aveti pitici sanatosi!
9 Comments
Pot sa ofer la cina, bebe 1a9l, cina in jur de ora 19:00 sau mai repede la gustare? Merci!😘😍💐
Elena,se pretează f bine ca si gustare, dar nu il exclud (ocazional) nici ca varianta pentru cina, singur sau alaturi de un alt preparat. In general,”dulciurile” se oferă ocazional, motiv pt care balanța se înclina înspre „gustare”. Pupici,Mariei❤️
hello, hello 🙂
de mult tot vad faina de cocos folosita pentru diverse ‘artificii’ culinare sa le zic asa 😀 faina se obtine prin rasnirea fulgilor de cocos sau este un produs diferit?
Multam 🙂
Hello!🤗
Faina de cocos este 100% obtinuta din cocos, prin rasnirea f fina a acestuia, teoretic. Insa, folosind atat faina cat si fulgi rasniti, textura e usor diferita. S-ar putea sa fie vorba fie despre obtinerea ei direct din nuca de cocos, fie de un alt procedeu intermediar.
In lipsa de faina, se pot folosi si fulgi rasniti😊
Multumesc frumos 🙂
Buna ziua! Oare se poate face doar cu galbenus, fara albus (copilul este alergic la albus)? Iese la fel de pufoasa?
Hey, Oana!
Poti incerca:). Oricum albusurile nu se bat spuma.
App, preparatul iese asemenea unei clatite mai groase sau unei budinci. Mai dens si mai putin pufos.
Insa, delicios!
Pofta mare!🤗
Simona, oare daca folosesc unt normal si nu de cocos, o fi in regula? Multumesc! 🙂
In regula🎉
Liber la clafoutis!😘