Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar

martie 25, 2021

Eu și Manuela de la Two hungry little brothers suntem ardelence, deci ciorbele sunt la regula săptămânii în bucătăriile noastre. Rețeta de astăzi este delicioasă, precum toate rețetele pregătite de ea. Norocoși piticii, nu? Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.

„Una din supele sau ciorbele (nu stiu exact in ce categorie e corect sa o incadrez) mele preferate inca din copilarie este cea de dovlecei cu marar. Cu muuult marar asa cum o facea matusa mea. Pe langa dovlecelul pane, ciorba asta era singura varianta in care mancam dovlecelul asa ca am zapacit-o mult pe mama mea pana a invatat si ea reteta “corecta” de la matusa. Si in afara de Victor, si restul familiei o adora asa ca e musai sa o impartasesc cu voi in cazul in care nu stiti de ea.
E o reteta foarte simpla, cu ingrediente putine si de baza:

  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina sau gulie
  • 1 ceapa mai mare
  • 3 dovlecei potriviti
  • 250 ml smantana pt gatit mai grasa min 32% grasime (dulce/lichida/proaspata)
  • Marar dupa gust (mararul este foarte important in aceasta ciorba, iar mie imi place cu mult marar)

Cum procedati:

  • Puneti la inabusit ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul si telina razuite.
  • Intre timp taiati cuburi dovleceii (cu tot cu coaja) si ii agaugati in oala. Adaugati apa.
  • Lasati sa fiarba la foc mic sub capac
  • Intr-un bol mai mare amestecati smantana cu mararul tocat. Dupa ce dovlecelul a fiert, adaugati pe rand cate un polonic de zeama peste smantana si amestecati. Repetati pana cand compozitia din bol este la o temperatura apropiata cu cea din oala dupa care turnati-o inapoi in oala cu supa.
  • Nu uitati sa scoateti o portie-doua pt cei mici apoi adaugati sare.

Sunt curioasa voua ce supa/ciorba va place inca din copilarie?”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.