Cu carne/peste

Chiftelute de somon

august 22, 2017

Chiteluțele de somon se numără printre preparatele din pește acceptate cu ușurința de către diversificatul meu.  Gustoase, nutritive si numa’ bune de ținut in mânuță, piticul de devorează rapid, cât ai zice „mniom”🙈.

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mediu
  • 1 buc. somon ~ 200 gr (eu am folosit o bucată din pachetul MSC cu 2 bucăți, de la Lidl)
  • 1 gălbenuș (sau albușul bătut spumă)
  • frunze de pătrunjel
  • ceapă verde sau cepșoară
  • 1 linguriță semințe de susan (alb sau negru)
  • piper (opțional pentru copii mai maricei și adulți)

Sos tzatziki:

  • 100 ml iaurt
  • 1 castravete mic de grădină
  • ulei masline extravirgin – 1 lingură
  • mărar -1 fir
  • opțional: usturoi

Cum am procedat:

  • am fiert cartoful în coajă (poate fi și copt)
  • somonul l-am fiert 15′
  • cartoful pasat l-am amestecat cu somonul mărunțit, gălbenușul, ceapa verde, pătrunjelul tocat, susanul și piperul (daca ați ales să-l introduceți)
  • cu o lingură, am luat din compoziția obținută și am așezat-o sub forma de gramăjoare in tavă, modelându-le cu lingura pe margini, astfel încât să obțin o forma rotundă. Am invitat chiftelutele la cuptor pt 20’/180*

Sosul tzatziki:

  • am tăiat castravetele cubulețe mici și l-am lăsat la scurs într-o strecurătoare 15-20′
  • am amestecat castravetele scurs cu iaurtul, uleiul de masline si mărarul
  • usturoiul, daca il folosiți, se zdrobește cu lama unui cutit si se adauga sosului, la final
  • sare (> 2 ani)

📌 Pentru copilasii cu aplv, se poate folosi iaurt din lapte de capra in sosul tzaziki. In caz de aplv, asociat cu aplc si IL, se renunta la sosul tzatziki si se pot servi chifteluțele cu guacamole (avocado, lamaie + usturoi, sare la copilașii peste 2 anișori)

S-aveți copii păpăcioși!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply