Avem un sac de mere culese cu manutele noastre. Marei ii plac merele foarte mult, prefera marul inaintea oricarui alt fruct. Nu a fost deloc o idee rea sa pregatim o tarta se mere. A mers cu o cupa de inghetata tare bine.
Blat
- 200 gr faina 550
- 100 gr unt rece ras
- 65 gr apa
Cum am procedat
- am amestecat ingredientele pentru blat si l-am introdus la rece timp de 1h
- dupa, am intins aluatul cu un sucitor in strat subtire cca 30 -35 cm lungime, 10 cm latime si l-am asezat in tava de tarta; am intepat blatul din loc in loc cu furculita, am asezat deasupra o foaie de copt peste care doi pumni de fasole uscata
- am copt blatul timp de 15’ in cuptorul preincalzit, timp in care am pregatit umplutura
Umplutura
- 2 lg amidon porumb sau faina fara gluten
- 3 lg zahar de cocos
- 2 oua
- 4 mere mari
- 160 gr smantana lichida
- Vanilie pudra, scortisoara
Cum am procedat
- am feliat merele cat mai subtire si le-am asezat in cerc deasupra blatului scos din cuptor.
- I mixed the eggs together with the cream, starch, coconut sugar, vanilla and cinnamon and poured the mixture over the apples
- am copt tarta timp de 30’ la 190 grade.
Pofta buna!
No Comments