Dulcegării Patiserie

Chec cu brânzică

februarie 25, 2021

Scoala-munca-scoala-munca. Asa e saptamana mea. Pachetelul fetitei e alta grija zilnica, am nevoie de 2-3 preparate saptamanal pentru a-i roti ceea ce ii ofer in gentuta de la scoala. E musai sa fie fructe sau legume, iar langa, de obicei, are o briosa sau o felie de chec, 1-2-3 biscuiti. Lucruri care se pot manca usor, chiar daca sunt in padure, in parc sau in clasa.

E un chec usurel, iar de cand am descoperit branzica aceasta, o folosesc destul de des. E cremoasa, buna-buna la gust, seamana cu ricotta, dar e de vreo 10 ori mai buna. Se numeste Petite Suisse, eu o iau din Auchan, raionul BIO, e marca proprie Auchan, e o branzica proaspata si racoritoare, se vinde in paharele mici, de 60 gr.

Ingrediente:

  • 4 paharele de branzica Petite Suisse (4x60gr)
  • 3 oua
  • 100 gr unt moale
  • 150 gr faina 550
  • 150 gr faina maizena (faina alba de porumb; atentie NU malai)
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • 4 lg miere BIO certificata (1an+)
  • 1 lgita pudra de vanilie

Cum am procedat:

  • cu un mixer, am mixat bine untul cu mierea si pudra de vanilie pana cand am obtinut un amestec fin, cremos
  • am adaugat branzica si am omogenizat, dupa care ouale, unul cate unul
  • la final, am adaugat fainurile si praful de copt, amestecand bine; amestecul este unul cremos, gros
  • am asezat compozitia in tava tapetata cu o foaie de copt (20 cm) si am copt checul timp de 15′ in cuptorul preincalzit la 200 grade, caldura sus-jos, dupa care alte 20-25′ scazand temperatura la 180 grade
  • dupa expirarea timpului, am lasat checul in cuptor cu usa intredeschisa, timp de 5′, dupa care l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar inainte de feliere

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.