Scoala-munca-scoala-munca. Asa e saptamana mea. Pachetelul fetitei e alta grija zilnica, am nevoie de 2-3 preparate saptamanal pentru a-i roti ceea ce ii ofer in gentuta de la scoala. E musai sa fie fructe sau legume, iar langa, de obicei, are o briosa sau o felie de chec, 1-2-3 biscuiti. Lucruri care se pot manca usor, chiar daca sunt in padure, in parc sau in clasa.
E un chec usurel, iar de cand am descoperit branzica aceasta, o folosesc destul de des. E cremoasa, buna-buna la gust, seamana cu ricotta, dar e de vreo 10 ori mai buna. Se numeste Petite Suisse, eu o iau din Auchan, raionul BIO, e marca proprie Auchan, e o branzica proaspata si racoritoare, se vinde in paharele mici, de 60 gr.
Ingrediente:
- 4 paharele de branzica Petite Suisse (4x60gr)
- 3 oua
- 100 gr unt moale
- 150 gr faina 550
- 150 gr faina maizena (faina alba de porumb; atentie NU malai)
- 2 lgite praf de copt BIO
- 4 lg miere BIO certificata (1an+)
- 1 lgita pudra de vanilie
Cum am procedat:
- cu un mixer, am mixat bine untul cu mierea si pudra de vanilie pana cand am obtinut un amestec fin, cremos
- am adaugat branzica si am omogenizat, dupa care ouale, unul cate unul
- la final, am adaugat fainurile si praful de copt, amestecand bine; amestecul este unul cremos, gros
- am asezat compozitia in tava tapetata cu o foaie de copt (20 cm) si am copt checul timp de 15′ in cuptorul preincalzit la 200 grade, caldura sus-jos, dupa care alte 20-25′ scazand temperatura la 180 grade
- dupa expirarea timpului, am lasat checul in cuptor cu usa intredeschisa, timp de 5′, dupa care l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar inainte de feliere
Pofta buna!
No Comments