Supe și ciorbe

Supă de “chifteluțe” cu linte

august 18, 2024

O supa cu bulete de carne si linte.
A fost atat de buna, incat copilul a cerut doua portii la fiecare masa. Se poate oferi inainte de 1 an fara sare si piper.

Ingrediente

Chiftelute

  • 300 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa rasa
  • Condimente: boia dulce, sare si piper, un vf de lgita cumin

Ciorba

  • 1 ceapa
  • 4 lg ulei de masline
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 3 rosii rase
  • 1 lg pasta de tomate
  • Sare
  • 1 ceasca linte spalata in mai multe ape

Cum am procedat

  • Am amestecat carnea, ceapa si condimentele si am formar mici chiftelute.
  • Am incalzit tigaia fara grasime si am gatit chiftelutele cateva minute pe toate partile.
  • Intre timp, am pus ceapa tocata sa se inabuse in uleiul de masline cu putina apa. Am adaugat morcovul cubulete. Dupa cateva minute, am adaugat si chiftelutele si am acoperit cu apa. Rand pe rand, am adaugat ardeii si dovlecelul, toate taiate cubulete. Am lasat 3’ pe foc si am adaugat lintea, lasand totul la fiert 13-15’. Am adaugat rosiile rase si pasta de tomate si am continuat sa gatesc la foc mic pana cand rosiile au fost gatite (am gustat putina rosie). Am sarat dupa gust.
  • Am servit cu patrunjel si smantana.

Hi Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.