Reteta am gasit-o intr-un grup basarabean de gatit si mi s-a parut interesanta si usor de facut. Am mai facut in trecut varianta dulce de placinta fara blat. E usor de facut, e rapida si e fantastica la pachetel sau la cina, langa o salata de vara.
Ingrediente
- 4 oua
- 200 gr feta rasa
- 150 gr iaurt grecesc
- 100 gr faina tip 550
- 2 lg ulei de masline
- Oregano uscat
- 40’ la 180 gr.
Cum am procedat
- Am amestecat ingredientele intr-un bol si am rasturnat continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt
- am copt placinta la 180 gr (preincalzit), timp de 40’
- am lasat placinta sa se raceasca, apoi am feliat-o
- in varianta dulce, puteti inlocui branza feta cu branza de vaci proaspata, adaugati vanilie, coaja de portocala,iar dupa coacere, o serviti cu gem deasupra.
Pofta buna!
No Comments