Azi e joi, maine vineri si vine weekendul. Nimic mai asteptat decat weekendul, alea doua zile in care simt ca respir in voie, ma culc si ma trezesc cand vreau, iesim unde vrem si stam cat vrem. Unde nu ar fi weekend-ul asta mai lung? Asa…de vreo 3-4 zile. 😃
Ingrediente (6 briose mari)
- 50 gr banana
- 2 oua
- 250 gr branza de vaci (nu cea cremosa gen ricotta, ci cea fara lichid, grunjoasa, branza de vaci clasica)
- 100 gr faina grau spelt
- 1.5 lgita praf de copt BIO
- 2 lg zeama de lamaie
- 4 lg ulei de cocos lichid
- 1 lgita coaja de lamaie BIO
- Optional: 2 lgite sirop de curmale sau miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- am pasat cu o furculita banana (cam 1/2 banana marisoara), am adaugat ouale, zeama de lamaie, uleiul si branza si am omogenizat; se adauga tot acum si siropul de curmale sau mierea daca se folosesc
- am incorporat faina, praful de copt si coaja de lamaie, folosind doar lingura
- am asezat compozitia in formele de copt si am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, acolo unde au stat timp de 25’
- le-am lasat sa se raceasca putin si le-am servit; una merge la pachetelul copilului
Pofta buna!
No Comments