Gazpacho este o supă rece, de origine spaniolă, care se face din ingrediente crude, de cea mai bună calitate. Plină de vitamine si antioxidanti, răcoritoare dar și foarte gustoasă , gazpacho a pus umărul la diversificarea năzdrăvanului, ocazie cu care ne-am mai diversificat și noi, cei mari😃.
Ingrediente (pentru o portie):
- 1 castravete – 60 gr a avut mititelul meu
- 4 linguri de iaurt
- 2 fire mărar
- 1-2 frunze mentă
- 1 linguriță ulei de avocado, presat la rece
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- semințe de susan negru
- opțional cepșoară
Cum am procedat:
- castravetele, spălat și curățat de coajă, l-am tăiat cubulețe și l-am introdus în blender împreună cu iaurtul, mărarul, menta, uleiul și zeama de lămâie
- am lăsat supa la rece, 1-2 ore, atât cât să se amestece aromele iar înainte de servire am presărat-o cu niște semințe de susan negru🙈
- piticului i-a plăcut foarte mult❤️
S-aveți copii păpăcioși!
2 Comments
Pot sa inlocuiesc uleiul de avocado cu ulei de masline?
Cu siguranta! Cu orice ulei presat la rece.
Pofta mare!🤗