Legume și leguminoase

Sparanghel la cuptor

aprilie 28, 2024

E vremea sparanghelului si ne place mult. Cel alb mai putin, il preferam pe cel verde care e si mai usor de gasit. Il vom tot avea pe masa ca garnitura multa vreme. Il gasim tot timpul anului, de fapt, dar sazonul lui e in aceasta perioada, asa ca profitam.

Ingrediente

  • 10-12 fire de sparanghel (sau in functie de cate persoane sunteti)
  • un praf de sare (2ani+)
  • Cativa stropi de ulei de masline extravirgin
  • usturoi
  • parmezan

Cum am procedat

  • am taiat partea lemnoasa a sparangelului (ca 2-3cm, are o culoare usor diferita de tija de sparanghel), am adaugat praful de sare peste ei si i-am stropit cu putin ulei de masline
  • am copt sparanghelul timp de 10-12’ la 220 grade
  • la final, am adaugat usturoi si parmezan ras
  • ii puteti servi alaturi de friptura, ou, cu branzeturi, etc.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.