Imi place branza brie muuuult, mult! Bine, imi plac branzeturile in general, toate modelele si texturile. As renunta la orice carne, pentru branza. Poate nu la ou, dar la carne, da. Asa ca, tarta asta e mai mult decat binevenita! 😀
Ingrediente
Blat
- 200 gr faina 550
- 100 gr unt rece ras
- 65 gr apa
Umplutura
- 500 gr cartofi taiati cuburi, felii
- 1 ceapa rosie, mare
- 1 lg ulei de masline
- putina sare (2ani+)
- 200 ml smantana lichida fara caraghenan
- 400 gr branza brie
Cum am procedat
- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu putina sare pana cand a intrat furculita usor in cartofi; am scurs cartofii bine de apa si i-am inabusit impreuna cu ceapa taiata fideluta in putina apa, ulei
- am amestecat ingredientele pentru blat si l-am introdus la rece timp de 1h
- dupa, am intins aluatul cu un sucitor in strat subtire cca 30cm lungime dia si l-am asezat in tava de tarta
- am asezat deasupra cartofii si ceapa, am adaugat un praf de sare, am turnat smantana
- deasupra, am asezat felii de branza brie
- am copt tarta timp de 35’-40’ la 180 gr
Pofta buna!
No Comments