Am mancat prima data ciorba radauteana in luna de miere. 😁😁In zona de unde sunt, nu e o supa obisnuita. Dar ne-a placut si am facut-o noi mai des. E un fel de ciorba de burta, dar cu pui si legume. Tare buna! Noi am mai adaptat-o dupa gusturile noastre, dar baza ramane aceeasi.
Ingrediente
- 4 morcovi
- 1 buc pastarnac
- 1 felie telina
- 2 ardei kapia copti (sau puteti folosi 1 ardei gras crud)
- 2 cepe
- 500 gr smantana grasa 33% (nu cea pentru frisca)
- 5 pulpe
- un praf sare (2ani+)
Cum am procedat
- am pus la fiert pulpele de pui si le-am lasat 10’ sa fiarba; am scurs si schimbat apa si le-am acoperit din nou cu apa
- am pus din nou la fiert impreuna cu legumele intregi, curatate: 3 morcovi, telina, pastarnacul si ceapa, plus praful de sare; am fiert pana cand carnea s-a desprins de pe os usor
- am scos carnea si legumele din oala si am scurs lichidul prin sita intr-o alta oala
- am tocat ardeiul marunt si am ras morcovul pe razatoarea mica si le-am inabusit 5’ in tigaie in putina apa
- am pus oala cu lichid pe aragaz, am adaugat morcovul si kapia si am dat intr-un clocot
- intre timp, am taiat marunt legumele fierte (exceptie ceapa), am maruntit carnea si le-am adaugat in supa
- am temperat smantana cu zeama de supa (am adaugat cate un polonic de supa peste smantana pana cand a ajuns la temperatura supei)
- am rasturnat amestecu cu smantana peste ciorba si gata 😃
- am servit cu mult usturoi ras si zeama de lamaie dupa gust
Pofta buna!
No Comments