Supe și ciorbe

Ciorbă rădăuțeană

februarie 15, 2024

Am mancat prima data ciorba radauteana in luna de miere. 😁😁In zona de unde sunt, nu e o supa obisnuita. Dar ne-a placut si am facut-o noi mai des. E un fel de ciorba de burta, dar cu pui si legume. Tare buna! Noi am mai adaptat-o dupa gusturile noastre, dar baza ramane aceeasi.

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1 felie telina
  • 2 ardei kapia copti (sau puteti folosi 1 ardei gras crud)
  • 2 cepe
  • 500 gr smantana grasa 33% (nu cea pentru frisca)
  • 5 pulpe
  • un praf sare (2ani+)

Cum am procedat

  • am pus la fiert pulpele de pui si le-am lasat 10’ sa fiarba; am scurs si schimbat apa si le-am acoperit din nou cu apa
  • am pus din nou la fiert impreuna cu legumele intregi, curatate: 3 morcovi, telina, pastarnacul si ceapa, plus praful de sare; am fiert pana cand carnea s-a desprins de pe os usor
  • am scos carnea si legumele din oala si am scurs lichidul prin sita intr-o alta oala
  • am tocat ardeiul marunt si am ras morcovul pe razatoarea mica si le-am inabusit 5’ in tigaie in putina apa
  • am pus oala cu lichid pe aragaz, am adaugat morcovul si kapia si am dat intr-un clocot
  • intre timp, am taiat marunt legumele fierte (exceptie ceapa), am maruntit carnea si le-am adaugat in supa
  • am temperat smantana cu zeama de supa (am adaugat cate un polonic de supa peste smantana pana cand a ajuns la temperatura supei)
  • am rasturnat amestecu cu smantana peste ciorba si gata 😃
  • am servit cu mult usturoi ras si zeama de lamaie dupa gust

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.