Cum ar fi sa avem la indemana o varianta de maioneza sigura pentru copilasii nostri (adica fara ou crud, risc de salmoneloza), sanatoasa (fara zeci de ml de ulei) si mega usor de facut? Sau de ce nu, fara lactate animale, astfel incat sa se bucure si copilasii cu aplv!
O maioneza pe care sa o combinam cu alte arome si sa facem din ea o varianta delicioasa si usor de acceptat de catre piticii nostri!🥳🥳
Cum ar fi? Cum ar fi?
Mami o mai facea cu galbenus fiert, mustar si apa rece, insa mie nu imi iesea intotdeauna. Chit ca am mai apelat la aceasta varianta. Iaurtul nu ma incanta prea tare, deoarece baietii mei fiind cu aplv, nu ar fi putut gusta din preparatul care ar fi avut si lactate. Asa ca, salvarea vine din partea iaurtului cremos de caju!
Ingrediente:
- 1 ou fiert (10’), întreg, nu doar galbenusul
- 50 ml iaurt de caju (iaurt cremos Rawckers am folosit)
- 1/2 linguriță muștar baby prietenos
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lg ulei de masline extravirgin/alt ulei presat la rece, de buna calitate
- un praf de sare (2+)
- optional, 1/2 lingurita miere certificata (1+)
Cum am procedat:
- eeeh, complicata treaba! Mi-e si asa sa va scriu adevarul! Insa ma risc si va scriu ca nu trebuie decât sa mixați toate ingredientele deodată! Atat!
- vreau doar sa va menționez ca oul trebuie sa fie racit, nu călduț. Va recomand ca, dupa fierbere sa așezati oul într-un pahar cu apa rece și să-l lăsați acolo 10’. De asemenea, iaurtul sa fie proaspat scos de la frigider, rece.
- deja o vad combinata cu patrunjel, mărar, busuioc, cu castraveți pentru a face un tzatziki delicios, cu roșii uscate, semințe, pfiiii!!
Sa avem copilași sanatosi!
No Comments