Dulcegării

Rulouri cu nuci și curmale

februarie 5, 2024

Initial, am dorit sa le fac cu scortisoara, dar sotul meu nu e mare fan. Auzi, nu ai vrea sa le faci cu nuci? Ba bine ca nu…avem multe nuci, mai consumam din ele. Si ne si plac tuturor. Data viitoare fac cu mere si nuci.

Ingrediente

  • 380 gr faina tip 650
  • 150 ml lapte caldut (lapte vegetal in caz de aplv)
  • 1 ou
  • 80 gr unt moale (margarina alsan in caz de aplv)
  • 8 gr drojdie uscata bio
  • 40 gr zahar de cocos (3ani+)

Umplutura

  • 100 gr nuci macinate
  • 10 curmale tocate marunt
  • 100 gr unt moale (margarina Alsan in caz de aplv)

Topping

  • 250 gr mascarpone (sau o crema de branza vegetala in caz de aplv)
  • 2 lgite zeama de lamaie
  • 2 lg miere bio certificata (1an+)

Cum am procedat

  • am amestecat faina impreuna cu drojdia, zaharul de cocos
  • am adaugat laptele, oul si untul si am framantat la robit cca 5-6’
  • am lasat aluatul 1h30’ la dospit pana si-a dublat volumul. Intre timp, am pregatit umplutura din nuci maruntite, unt si curmale tocate marunt
  • odata dospit aluatul, l-am intins in forma dreptunghiulara si am intins deasupra umplutura
  • am rulat aluatul si l-am taiat cu o ata
  • am asezat rulourile in tava de copt si am lasat la dospit inca 30’
  • intre timp, am preincalzit cuptorul la 200 ger
  • am copt rulourile timp de 20’, functia ventilatie.
  • le-am lasat sa se raceasca si le-am uns cu crema pregatita prin amestecarea ingredientelor: mascarpone, miere si zeama de lamaie (se amesteca intr-un castron, cu o furculita, amestecand de 2-4 ori cat sa se omogenizeze ingredientele) 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.