Legume și leguminoase

Cartofi la cuptor cu smântână, brânză și salvie

ianuarie 1, 2024

A fost o cina pe cinste si foarte apreciata de Mara care e pe “starving” mode de la episodul de gastro. A mers de minune cu salata de andive pregatita dupa reteta Andreei de la Taste Bazaar.

Ingrediente (3 persoane)

  • 1 kg cartofi cu coaja roz
  • 300 gr smantana lichida (Laptaria cu Caimac, de ex, fara caraghenan)
  • 100 gr branza de capra moale
  • 2 catei usturoi
  • un praf de sare (2ani+)
  • putin unt pentru a unge tava de copt
  • 4-5 frunze de salvie tocate

Cum am procedat

  • am curatat cartofii si i-am fiert cca 15’ in apa cu putina sare
  • am scurs cartofii si i-am feliat, dupa care i-am asezat in tava de copt unsa cu putin unt
  • am pregatit un sos pe foc mediu, din smantana lichida, branza de capra, usturoi ras, un praf de sare si frunzele de salvie tocate
  • am turnat sosul peste cartofi si am copt la 180 gr, timp de 1h: 45’ cu folie si 15’ fara
  • am servit cu salata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.