Cereale, pseudocereale și derivate

Paste cu parmezan și lămâie

septembrie 6, 2023

Dupa vacanta, bucataria mi se asterne tacuta sub picioare…Sunt a ta, sunt a ta, asa aud! Foloseste-ma pana nu ruginesc! 🥺Ah, as fugi inapoi in vacanta, dar incepem munca, mititica incepe scoala…Of! Am inceput cu ceva usor, ca sa nu ma sperii prea tare. Cu paste! 😁

Ingrediente:

  • 1 cana paste
  • 50 gr parmezan
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • 1 galbenus
  • 2 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • patrunjel

Cum am procedat:

  • am pus pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet
  • intre timp, am pregatit sosul din zeama de lamaie, usturoi ras si galbenus, plus 1-2 lg de apa de la pastele fierte
  • am scurs pastele de apa, pastrand o cescuta
  • am pus sosul in tigaie, impreuna cu pastele si am lasat cateva minute la foc mediu, amestecand continuu
  • am adaugat parmezanul si am luat de pe foc imediat ce parmezanul s-a topit
  • am servit cu patrunjel proaspat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.