Pestele e cea mai buna mancare. Crescuti la Dunare, e carnea cea mai des intalnita in meniurile noastre din familie. Bine, in variante mai romanesti 😄, dar si alea cu influente sunt la fel de bune.
Ingrediente
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 1/2 ardei gras rosu tocat
- 2 catei de usturoi rasi
- 1 lg ghimbir ras
- 1 lg curry dulce
- 1/2 lgita chimen pudra
- 1 mango fara coaja taiat cuburi
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 cutie de 200ml lapte de cocos full fat
- 500 gr peste alb (eu am folosit salau)
Cum am procedat
- Prima data am inabusit ceapa in putina apa pana cand s-a inmuiat
- am adaugat ardeiul, usturoiul, ghimbirul, condimentele cu o lg de ulei si apa si am gatit in continuare pana cand ardeiul s-a inmuiat si el.
- apoi, am adaugat curry si chimenul pudra, 2-3 minute, amestecand continuu; daca e nevoie se mai adauga apa
- am turnat zeama de lamaie, laptele de cocos si am adaugat si mango taiat cuburi; am adus la punctul de fierbere si apoi am scazut temperatura, gatind 12-15 min si amestecand din cand in cand
- am luat tigaia de pe aragaz, am turnat sosul intr-un blender si vajjj-vjjjj
- am pregatit pestele separat, la cuptor timp de 15-17’ si l-am adaugat in sos, alaturi de orez
Pofta buna!
No Comments