Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Un altfel de paste cu nucă

iulie 29, 2023

Zilele trecute am văzut câteva fotografii pe grup ce mi-au adus aminte de copilărie. Și cum eu sunt o pofticioasă incurabilă, am zis să reinterpretez puțin rețeta de când eram miculuță și să fac un altfel de paste cu nucă.

Ingrediente (eu am făcut 3 porții mici):

  • 400 ml lapte vegetal – eu am folosit un amestec de lapte de cocos, migdale și ovăz (preparate în casă)
  • o lingură de miere
  • 2 pumni generoși de paste de dimensiune mică (fără gluten și ou în cazul nostru)
  • un vârf de cuțit pudră de vanilie
  • un pumn mare de nucă

Cum am procedat:

  • am pus laptele vegetal pe foc și am așteptat să dea în clocot; am adăugat peste lapte pastele cu vanilia și am fiert la foc mic conform instrucțiunilor de pe ambalaj – este necesar să amestecați destul de frecvent. În funcție de tipul de lapte folosit este posibil să mai fie necesar să adăugați puțin lapte în timpul procesului de fierbere
  • când pastele au fost fierte am pus capacul la cratiță și le-am lăsat acolo pentru 5 minute
  • între timp am mărunțit nuca grosier în mojar (puteți și în robotul de bucătărie sau la cuțit)
  • am pus mierea și nuca peste paste, am amestecat bine bine și asta a fost tot

! noi am servit cu o cantitate mică de fructul dragonului

! puteți să faceți rețeta și cu lactate animale

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.