Zilele trecute am văzut câteva fotografii pe grup ce mi-au adus aminte de copilărie. Și cum eu sunt o pofticioasă incurabilă, am zis să reinterpretez puțin rețeta de când eram miculuță și să fac un altfel de paste cu nucă.
Ingrediente (eu am făcut 3 porții mici):
- 400 ml lapte vegetal – eu am folosit un amestec de lapte de cocos, migdale și ovăz (preparate în casă)
- o lingură de miere
- 2 pumni generoși de paste de dimensiune mică (fără gluten și ou în cazul nostru)
- un vârf de cuțit pudră de vanilie
- un pumn mare de nucă
Cum am procedat:
- am pus laptele vegetal pe foc și am așteptat să dea în clocot; am adăugat peste lapte pastele cu vanilia și am fiert la foc mic conform instrucțiunilor de pe ambalaj – este necesar să amestecați destul de frecvent. În funcție de tipul de lapte folosit este posibil să mai fie necesar să adăugați puțin lapte în timpul procesului de fierbere
- când pastele au fost fierte am pus capacul la cratiță și le-am lăsat acolo pentru 5 minute
- între timp am mărunțit nuca grosier în mojar (puteți și în robotul de bucătărie sau la cuțit)
- am pus mierea și nuca peste paste, am amestecat bine bine și asta a fost tot
! noi am servit cu o cantitate mică de fructul dragonului
! puteți să faceți rețeta și cu lactate animale
No Comments