Carne, pește sau fructe de mare

Piept de pui rapid cu broccoli la abur și salată de morcov

februarie 27, 2021

Am ajuns destul de târziu acasă și mi-am dat seama că prânzul nu este pregătit: aceasta este povestea preparatului de astăzi.

Ingrediente necesare:

  • o bucată de piept de pui dezosat, feliat
  • busuioc uscat
  • 1 pumn mare de broccoli
  • 1/2 de morcov
  • câteva frunze de ceapă verde
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță suc de lămâie

Cum am procedat:

  • am condimentat pieptul de pui cu busuioc tocat foarte fin (ca o făină- dar puteți să folosiți și busuioc uscat normal)  și i-am dat față la tigaie (30 de secunde pe fiecare parte). Ulterior am mutat pieptul de pui într-o tavă (tapetată cu hârtie de copt) și l-am gătit la cuptor, la 150 de grade, cu ventilație, pentru alte 25 de minute (eu am folosit o tavă cu capac).
  • am gătit broccoli la abur
  • am răzuit morcovul și l-am amestecat cu ceapă verde tocată la cuțit, ulei și suc de lămâie
  • gata masa de astăzi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.