Unul dintre preparatele pe care le mâncam des când eram copil, era rasolul. Nu știau bunicii că denumirea lui e de rasol, dar era gustos de te lingeai pe degete. Astăzi, cei de la Two hungry little brothers vă propun un preparat tare asemănător cu ceea ce am eu în minte. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.
„Pranzul acesta trebuie neaparat sa il impartasesc cu voi. E printre preparatele preferate ale baietilor, mancat mereu pana la ultima bucatica. Este vorba de rasol de vita cu legume si sos de rosii, la multicooker (va las si varianta clasica, pe aragaz). Partea faina la aceasta reteta e ca poti folosi ce legume doresti, fara vreo cantitate anume.
Pentru o familie de 4 aveti nevoie de:
- 1 kg de rasol
- 3 morcovi
- 1/2 telina
- o ceapa
- 2 zucchini mici
- 1 sticla de 500 ml de bulion
- 100% rosii
- Condimente: cimbru, 1 frunza de dafin, usturoi.
Cum am procedat:
- La multicooker: Toate acestea se pun in oala aparatului cu inca o cana de apa, functia slow cook, temperatura high 4 ore apoi 20 min la pressure cook, temperatura high. La final porniti functia sauté si turnati o lingura de faina de tapioca sau amidon amestecata cu putina apa. Fierbeti cateva minute pana se ingroasa sosul. Ca si garnitura am avut cous cous.
- Pe aragaz: Intai inabusiti ceapa in apa apoi adaugati carnea, cimbrul, frunza de dafin si apa cat sa acopere carnea. Lasati sa fiarba 1,5 -2 h la foc mic cu capacul pe oala. Dupa acest timp adaugati legumele taiate, bulionul, adaugati apa daca e nevoie (astfel incat ingredientele sa fie acoperite) si lasati sa fiarba, tot cu capacul pus, pana sunt fierte bine atat carnea si legumele. La final mariti focul si adaugati (daca e nevoie) o lingura de amidon nemodificat genetic/faina de tapioca amestecata cu putina apa.”
No Comments