Preparatul de astăzi îi aparține Cristinei din MyBabyFood family și reprezintă o carne de miel cu piure de cartofi și mazăre. Sperăm să fie pe placul vostru.
„Ingrediente:
– 400 g carne miel pt gulas
– amestec condimente grecesc (boia, cimbru, oregano, busuioc, usturoi, sare, piper (2+))
– usturoi; cimbrisor proaspat
– ulei masline+apa
– menta proaspata (pt final)
– ptr piure: cartofi, mazare, un cubulet mic de unt si lapte.
– praf sare (2+)
Cum am procedat:
- Am condimentat bucatile de carne si le-am tinut peste noapte la frigider. Cu o ora inainte de gatire am scos carnea la temperatura camerei.
- Am calit carnea in ulei de masline si apa, am redus apoi intensitatea focului cat mai jos posibil si am completat cu apa cat sa acopar carnea. Am lasat asa aproximativ o ora. Dupa am adaugat cimbrisorul si bucatile de usturoi si am mai lasat in jur de 20-30 de minute, timp in care m-am ocupat de piureul de cartofi.
- Am servit cu menta proaspata si salata de castraveti si marar.
!optional: sos menta de tip pesto.
Pofta buna!”
No Comments