Cereale, pseudocereale și derivate

Gofre de hrișcă fermentată, cu semințe și porumb fiert și cepșoară proaspătă 

iulie 6, 2023

Rețeta aceasta de vafe / gofre de hrișcă fermentată, cu semințe și porumb fiert și cepșoară proaspătă face parte dintr-o serie întreagă de preparate fără o parte din alergenii principali și este o rețetă care îi aparține lui Crina de la Felie din Natură – fără gluten, zahăr, alergeni (aici). Crina, îți mulțumim pentru implicarea în campania MyBabyBun.

Ingrediente: (pt. cca. 6 bucăți)

  • 400 g boabe de hrișcă (cântărite după hidratare, hidratate minim 8 ore)
  • 50 g apă
  • boabe de porumb fiert
  • mix de semințe (opțional)
  • cepsoara proaspătă
  • alte arome după gust
Mod de preparare: 
  • Boabele de hrișcă hidratate se spala apoi se scurg de apa și se blenduiesc împreună cu apa, până când rezultă o compoziție fină, omogenă. Compoziția obținută se lasă la temperatura camerei, timp de 24 de ore, la fermentat. După cele 24 de ore, se pot observa bule de aer in compoziția aluatului, semn că procesul de fermentare s-a produs. Se adaugă semințele, boabele de porumb fiert, cepșoara, sau alte arome daca se dorește precum chimen, ierburi uscate, nuci sau alte de semințe după preferințe. Se amestecă bine compoziția, apoi se pune la copt pe rand, in aparatul bine încins, timp de 7 minute.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.