Pastele si galbiorii, best friends! Uneori ma intreb daca galbiorii au fost creati special pentru paste. Daca e sa o intreb pe Mara, pastele sunt viata ei. Cred ca e alimentul care se gaseste din plin si care nu ne lipseste niciodata. Asa ca, pot combina paste cu orice, stiu sigur ca nu vor fi refuzate. Mai putin carne…Asta e din alta poveste.
Ingrediente:
- 1 ceasca de paste
- 200 gr galbiori
- 2 catei usturoi
- 1 praf de nucsoara
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 250 gr smantana proaspata
- 50 ml apa de la paste
- 2-3 frunze busuioc
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform indicatiilor de pe pachet si le-am scurs de apa
- am pus pe foc, in tigaie, usturoiul ras impreuna cu uleiul si apa de la paste si am inabusit cateva minute
- am adaugat galbiorii tocati, 125ml de apa si am gatit pana cand ciupercile s-au inmuiat
- am adaugat pastele impreuna cu smantana, nucsoara si am gatit max 5′ cat sa se ingroase sosul din smantana
- la final, am adaugat busuiocul tocat
Pofta buna!
No Comments