Cereale, pseudocereale și derivate

Paste cu gălbiori și smântână dulce

ianuarie 3, 2022

Pastele si galbiorii, best friends! Uneori ma intreb daca galbiorii au fost creati special pentru paste. Daca e sa o intreb pe Mara, pastele sunt viata ei. Cred ca e alimentul care se gaseste din plin si care nu ne lipseste niciodata. Asa ca, pot combina paste cu orice, stiu sigur ca nu vor fi refuzate. Mai putin carne…Asta e din alta poveste.

Ingrediente:

  • 1 ceasca de paste
  • 200 gr galbiori
  • 2 catei usturoi
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 250 gr smantana proaspata
  • 50 ml apa de la paste
  • 2-3 frunze busuioc

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform indicatiilor de pe pachet si le-am scurs de apa
  • am pus pe foc, in tigaie, usturoiul ras impreuna cu uleiul si apa de la paste si am inabusit cateva minute
  • am adaugat galbiorii tocati, 125ml de apa si am gatit pana cand ciupercile s-au inmuiat
  • am adaugat pastele impreuna cu smantana, nucsoara si am gatit max 5′ cat sa se ingroase sosul din smantana
  • la final, am adaugat busuiocul tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.