Cum va place mamaliguta cu branza ? Mie imi aduce aminte de copilarie si de bunici. Ne facea mamaie niste guguloaie cu branza de oi de mancam pana pocneam. Mi-au ramas vii in memorie guguloaiele acelea, la fel de vie ca memoria ei, draga mea mamaie. Stiu ca ma vezi, te pomenesc mereu asa cum iti doreai!
Ingrediente:
Mamaliga
- 400 ml lapte sau apa
- 50 gr malai
- 1 cub de unt (50-60 gr)
In plus
- branza feta
- 3-4 masline
- seminte de canepa
- fulgi de drojdie inactive
Cum am procedat:
- am pus apa sa fiarba, iar cand a inceput sa clocoteasca apa, am adaugat malaiul in ploaie amestecand cu un tel continuu pentru a nu face cocoloase
- am acoperit cu un capac si am lasat la foc mic sa fiarba pentru aproximativ 15’, amestecand bine de inca 2-3 ori
- la final, am adaugat untul si maslinele taiate cubulete mici si am omogenizat
- am lasat mamaliguta sa se raceasca, dupa care am luat cate un “bot” de mamaliguta, l-am asezat in podul palmei, in mijloc am asezat un cub de branza si am imbracat branza ca intr-o bila
- am dat guguloaiele prin seminte de canepa si fulgi de drojdie inactiva.
- am mancat cu ridichi pana am facut poc, asa, ca in copilarie
Pofta buna!
No Comments