Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate

Tocana de peste cu mamaliguta

august 4, 2020

De cand a inceput domnisoara a manca si carne, pestele se regaseste destul de des in meniul nostru. Nu chiar orice carne, nu chiar mereu…daaaar, e clar o mare imbunatatire fata de ce a fost! Yeeeeeeeiiiii!!!!

Am gasit un salau bun asa ca…am purces sa il fac asa cum ne place: tocanita (cu ce aveam prin frigider) si mamaliguta. Ii place mamaliguta, e moldoveanca, romancuta adevarata, manca-o-ar mama pe ea! :p

Ingrediente:

Tocanita

  • 400 gr peste salau salbatic
  • 1 ceapa alba
  • 3 rosii rase
  • 1 lg mare pasta de rosii fara sare
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 vanata
  • 1/2 dovlecel
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgita oregano
  • 2 lg ulei de masline

Mamaliguta

  • 5 lg faina de malai
  • 350 ml apa
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 cub mic de unt

Cuma procedat:

  • am tocat ceapa, vanata si dovlecelul marunt, am ras usturoiul si le-am inabusit cateva minute in apa si ulei
  • dupa ce s-au inmuiat, am adaugat rosiile, pasta de rosii, oregano, foaia de dafin si am lasat totul sa se gateasca la foc mic pana cand sosul incepe sa scada si sa se ingroase
  • pestele bine spalat si portionat l-am asezat intr-o tava de copt si am turnat deasupra sosul
  • am copt peste in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 25′, caldura jos
  • intre timp, am pregatit mamaliguta, am pus apa la fiert intr-o craticioara impreuna cu o lg de malai si lg de ulei
  • cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat si restul de malai si am invartit vartos in ea pana cand am obtinut o mamaliguta frumusica si galbioara
  • la final, am adaugat untul in mamaliguta si am omogenizat (se renunta la acest pas pentru copilasii cu aplv)
  • am servit tocanita si mamaliguta calde

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.