De cand a inceput domnisoara a manca si carne, pestele se regaseste destul de des in meniul nostru. Nu chiar orice carne, nu chiar mereu…daaaar, e clar o mare imbunatatire fata de ce a fost! Yeeeeeeeiiiii!!!!
Am gasit un salau bun asa ca…am purces sa il fac asa cum ne place: tocanita (cu ce aveam prin frigider) si mamaliguta. Ii place mamaliguta, e moldoveanca, romancuta adevarata, manca-o-ar mama pe ea! :p
Ingrediente:
Tocanita
- 400 gr peste salau salbatic
- 1 ceapa alba
- 3 rosii rase
- 1 lg mare pasta de rosii fara sare
- 1 catel usturoi
- 1/2 vanata
- 1/2 dovlecel
- 1 foaie de dafin
- 1 lgita oregano
- 2 lg ulei de masline
Mamaliguta
- 5 lg faina de malai
- 350 ml apa
- 1 lg ulei de masline
- 1 cub mic de unt
Cuma procedat:
- am tocat ceapa, vanata si dovlecelul marunt, am ras usturoiul si le-am inabusit cateva minute in apa si ulei
- dupa ce s-au inmuiat, am adaugat rosiile, pasta de rosii, oregano, foaia de dafin si am lasat totul sa se gateasca la foc mic pana cand sosul incepe sa scada si sa se ingroase
- pestele bine spalat si portionat l-am asezat intr-o tava de copt si am turnat deasupra sosul
- am copt peste in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 25′, caldura jos
- intre timp, am pregatit mamaliguta, am pus apa la fiert intr-o craticioara impreuna cu o lg de malai si lg de ulei
- cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat si restul de malai si am invartit vartos in ea pana cand am obtinut o mamaliguta frumusica si galbioara
- la final, am adaugat untul in mamaliguta si am omogenizat (se renunta la acest pas pentru copilasii cu aplv)
- am servit tocanita si mamaliguta calde
Pofta buna!
No Comments