Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Pizza cu marginea umplută cu brânză

aprilie 11, 2020

Intrebarea daca va place pizza e retorica. Bine, poate ca sunt si persoane care nu o agreaza, dar inca nu am intalnit persoana aceea. Cel putin, nu eu.

Noi facem pizza cam o data pe saptamana, in diverse variante, vegetale, cu pui sau peste, cu aluat dospit sau la tigaie, in forme diferite, clasica sau rulouri, etc. Astazi, pentru prima data, am incercat pizza cu marginile umplute cu branza. Devorata! Delicioasa! Daca nu ma laud eu, cine sa ma laude…😁

Ingrediente:

Blat

  • 250 gr faina tip 650
  • 150 gr apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata BIO
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin

Toppping

  • 75-100 gr branza gruyere
  • 2 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita condimente uscate (busuioc, oregano)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cateva masline verzi BIO
  • 50 gr branza gruyere rasa
  • 1 galbenus pentru uns (se poate omite)

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit aluatul, amestecand ingredientele mentionate, dupa care am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul
  • intre timp, am pregatit toppingul, taind legumele dupa dorinta
  • dupa dospire, am intins aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 25cm
  • pe marginea cercului, lasand o distanta de 1 cm pana la capat, am asezat cuburi de branza (eu am taiat cubulete de 2 cm)
  • am inchis marginea, acoperind branza, si am uns partea unde aluatul se suprapune cu putina apa pentru a sigila
  • cu un cutit, am taiat marginea de branza, printre cuburi, formand pachetele de branza si aluat si am rasucit pachetelele 90 grade, spre partea stanga
  • am uns pachetelele cu galbenus si am asezat dupa aceea topping-ul
  • am uns centrul aluatului de pizza cu sosul din rosii amestecat impreuna cu condimentele, am asezat ceapa, ardeiul, maslinele, iar deasupra am adaugat branza rasa
  • am copt pizza timp de 20-25’ la 200 de grade, in cuptorul preincalzit

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.