Domnu' Ou

Omletă tremuricioasă la abur

februarie 17, 2023

O omleta cam timida, dar cu mult potential. A iesit neasteptat de bine, sincer, nici eu nu ma asteptam 😃😃😃. Si pe deasupra, e si tare buna.

Ingrediente:

  • 3 oua (sau in fct de cate portii doriti)
  • pentru fiecare ou adaugat, 2 coji si jumatate de apa
  • un praf de sare (2ani+)
  • topping: ulei de masline, putina zeama de lamaie, patrunjel, ardei gras

Cum am procedat:

  • intr-un vas de ceramica, am amestecat ouale, apa si sare
  • am acoperit prima data cu hartie de copt si apoi cu folie din aluminiu ca aceasta sa nu intre in contact cu alimentul
  • am gatit la abur (eu in aparatul Ninja Foodie, cu capacul de presiune) timp de 12’
  • dupa gatire, am lasat inca 2-3’ acoperit
  • intre timp, am pregatit toppingul
  • am servit ouale impreuna cu toppingul de patrunjel

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.