Legume și leguminoase

Paste umplute cu spanac în sos de legume

ianuarie 21, 2023

Rare sunt ocaziile in care nu vrea paste. Asa ca, in casa noastra, toate marimile, formele, culorile, umplute sau nu, masinute, dragonei, litere…lista poate continua.

Ingrediente:

  • 1 ceasca paste umplute (am folosit mici, ravioletti) proaspete
  • Cate 1/3 ardei gras galben si rosu
  • 1 bucatica dovlecel
  • 1 catel usturoi
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 praf sare (2ani+)
  • 1 lg smantana grasa fermentata

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (cca 3-4’)
  • intr-o tigaie, am pus usturoiul ras, ardeii tocati si dovlecelul cubulete mici, am adaugat lg de ulei si cateva lg de la apa in care am fiert pastele si am gatit la foc mic cat sa se inmoaie putin legumele; fetitei mele ii plac mai crude, nu moi
  • la final, am adaugat un prafulet de sare, pastele, smantana si am omogenizat
  • la servire, am adaugat o lgita de seminte de canepa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.