Vechi, dar la fel se bune. In varianta cu somon au devenit cina pentru toata familia.
Ingrediente:
- O bucata de somon ramasa de la pranz
- 75 gr chedar fin ras (atentie la cantitatea de sare, cu cat mai mica, mai bine) – orice alta branza tare merge in aceasta reteta
- 3 lg iaurt 3.5%
- 1 ou
- 3 lg faina tip 650
- ½ lgita praf de copt bio
- optional: 3 lg ulei de masline presat la rece – se poate folosi orice alt ulei de calitate.
- 3 rosii uscat sau cateva masline desarate, tocate marunt
Cum am procedat:
- prima data am incalzit cuptorul la 220 grade
- dupa, in vasul unui robot sau intr-un bol, am amestecat toate ingredientele si le-am omogenizat
- am tocat marunt somonul si l-am incorporat in compozitie
- am asezam frumos in formele de copt
- am copt minunicile de puffy 15-16’ pana cand devin usor aurii
- atentie, nu coaceti prea mult, isi pierd pufosenia si se ard
No Comments