Carne, pește sau fructe de mare

Puffy cheese cu somon

decembrie 17, 2022

Vechi, dar la fel se bune. In varianta cu somon au devenit cina pentru toata familia.

Ingrediente:

  • O bucata de somon ramasa de la pranz
  • 75 gr chedar fin ras (atentie la cantitatea de sare, cu cat mai mica, mai bine) – orice alta branza tare merge in aceasta reteta
  • 3 lg iaurt 3.5%
  • 1 ou
  • 3 lg faina tip 650
  • ½ lgita praf de copt bio
  • optional: 3 lg ulei de masline presat la rece – se poate folosi orice alt ulei de calitate.
  • 3 rosii uscat sau cateva masline desarate, tocate marunt

Cum am procedat:

  • prima data am incalzit cuptorul la 220 grade
  • dupa, in vasul unui robot sau intr-un bol, am amestecat toate ingredientele si le-am omogenizat
  • am tocat marunt somonul si l-am incorporat in compozitie
  • am asezam frumos in formele de copt
  •  am copt minunicile de puffy 15-16’ pana cand devin usor aurii
  • atentie, nu coaceti prea mult, isi pierd pufosenia si se ard

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.