Nu e decat un simplu orez cu lapte, dar extra cremos. Ce il face atat de cremos? Budinca. De data aceasta de vanilie, dar gasiti pe blog si varianta “ciocolatoasa”, si aceasta la fel de buna.
Ingrediente:
- 1 ceasca de cafea cu orez bine spalat (am folosit orez risotto)
- 250 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 1 galbenus
- 3 lg miere bio certificata (1an+)
- 1 lgita vanilie pudra
- 1/2 lgita turmeric
- 1lg rasa amidon porumb nemodificat genetic
- 30 ml suc de portocale/mere
Cum am procedat:
- am pus orezul sa fiarba in apa, cca 15’
- am scurs orezul de apa si l-am clatit bine
- intr-un castronel, am pregatit amestecul din smantana, galbenus, vanilie, amidon si turmeric si l-am pus pe foc
- am adaugat orezul in budinca si am lasat pe aragaz, foc mediu, amestecand continuu cca 5-7’
- am adaugat vanilia pudra si am omogenizat
- am lasat sa se raceasca putin si am adaugat sucul de portocale
Pofta buna!
No Comments