Cereale, pseudocereale și derivate

„Pilaf” de bulgur

iunie 9, 2017

Sursa de carbohidrati, fibre insolubile, vitamine si minerale, bulgurul este o alegere buna atunci cand vine vorba despre „ce papam azi”. 

Preparat astfel la 9 lunite+ ale celui mic, acest grau spart s-a bucurat de aprecierea diversificatului meu drag, manifestata prin gurita aparent mica, laaarg deschisa si nerabdatoare de o noua inghititura.😍

Ingrediente:

  • 2 lg bulgur
  • 1 morcovel
  • 3 buchetele broccoli
  • 3 fire sparanghel alb
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa mica
  • ulei in presat la rece
  • cardamon

Mod de preparare:

  •  bulgurul l-am pus la fiert in 300 ml apa
  • legumele le-am aburit
  • cand au fost gata legumele, le-am taiat bucatele (mai putin ardeiul gras si sparanghelul ) si le-am amestecat cu bulgurul fiert. Am condimentat cu 1 praf de cardamon si am adaugat si o 1 lingurita ulei de in .
  • ardeiul gras, aburit si el (este mai gustos copt🙈) l-am pus in choper impreuna cu putina ceapa si un strop ulei presat la rece. L-am folosit drept „sos” pentru carnita de vita (aburita si ea), impreuna cu care am devorat „pilaful” de bulgur.
  • sparanghelul a fost pastrat ca atare, pe post de finger food😁.

Si nu uitati: sa papati sanatos!❤️

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ioana Kaminschi decembrie 4, 2018 at 6:40 pm

    Buna, bulgurul se lasa la hidratat inainte? Se fierbe ca un orez? Multumesc!

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.