Sursa de carbohidrati, fibre insolubile, vitamine si minerale, bulgurul este o alegere buna atunci cand vine vorba despre „ce papam azi”.
Preparat astfel la 9 lunite+ ale celui mic, acest grau spart s-a bucurat de aprecierea diversificatului meu drag, manifestata prin gurita aparent mica, laaarg deschisa si nerabdatoare de o noua inghititura.😍
Ingrediente:
- 2 lg bulgur
- 1 morcovel
- 3 buchetele broccoli
- 3 fire sparanghel alb
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ceapa mica
- ulei in presat la rece
- cardamon
Mod de preparare:
- bulgurul l-am pus la fiert in 300 ml apa
- legumele le-am aburit
- cand au fost gata legumele, le-am taiat bucatele (mai putin ardeiul gras si sparanghelul ) si le-am amestecat cu bulgurul fiert. Am condimentat cu 1 praf de cardamon si am adaugat si o 1 lingurita ulei de in .
- ardeiul gras, aburit si el (este mai gustos copt🙈) l-am pus in choper impreuna cu putina ceapa si un strop ulei presat la rece. L-am folosit drept „sos” pentru carnita de vita (aburita si ea), impreuna cu care am devorat „pilaful” de bulgur.
- sparanghelul a fost pastrat ca atare, pe post de finger food😁.
Si nu uitati: sa papati sanatos!❤️
1 Comment
Buna, bulgurul se lasa la hidratat inainte? Se fierbe ca un orez? Multumesc!