Kidscuiți

Biscuiti alb-negri si îmbulinați

decembrie 1, 2022

Dragii mei, se apropie acea perioada minunata din an in care vom fi vizitați de doi moșnegi extrem de așteptați!😃 De către toți ai casei, sa ne înțelegem! Si cum știm ca cei doi moși sunt înnebuniți după dulciuri, cum altfel putem sa le arătam cat de așteptați sunt, dacă nu cu niste kidscuiti sanatosi si un pahar de lapte. Nu va mai scriu caaaa, draguteii de mai jos sunt perfecti pentru a fi agățați in bradul de Crăciun! Mno, luați de aici!😁

Ingrediente:

Partea alba:

  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1-2 lg smantana lichida Laptaria cu caimac
  • 1 praf vanilie pudra
  • o lingurițe miere certificata, 1+ sau Green Sugar (3+)

Partea ciocolatoasa:

  • 85 gr faina
  • 15 gr carob sau cacao (5+)
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1-2 lg smantana lichida
  • 1 lingurita mere certificata, 1+ sau Green Sugar (3+)

Cum am procedat:

  • in cazul ambelor variante, atât cea albă cât si cea ciocolatoasa, pregătirea aluatului se face identic: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat sfaramicios. Se adauga gălbenușul, smântâna lichida si mierea, apoi se aduna aluatul intr-o bila compacta. Se da la rece, 1/2 ora. Cu mențiunea ca, in cazul aluatului ciocolatos se înlocuiește 15 gr faina cu carob/cacao
  • se întinde pe rând fiecare bila de aluat, se decupeaza cercuri, care ulterior se suprapun (pentru a rămâne bine lipita varianta albă de cea ciocolatoasa, am folosit albuș de ou rămas de la compoziția de biscuiți). Odata suprapuse cele doua rotițe de aluat, am folosit un decupator mic rotund, cu care am făcut un orificiu in mijlocului fiecărui biscuite alb-negru. Peste unii dintre ei am presărat niste fulgi de migdale, bineînțeles după ce i-am uns cu albus de ou. Resturile de aluat, rămase din decuparea rotiței din mijloc le-am amestecat si am făcut niste variante de biscuiți marmorati, foarte drăguți. De asemenea, peste aluat negru am asezat biluțe mici din aluat alb si am dat cu sucitorul peste ei, rezultând niste biscuiți cu buline, extrem de drăguți. Deci, nimic nu se pierde, totul se transforma!:)) Nu va mai scriu ca este o activitate foarte frumoasa, de facut cu cei mici.!
  • am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180*/25’. Odata scoși din cuptor, se lasă la racit, departe de nasucurile fine ale piticilor. Știm noi de ce!:))

Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.