Mamaliguta e la mare cerere in casa noastra. Bine, mai putin sotul. Eu si fetita suntem din Moldova, mancatoare de mamaliga. Sotul e din alta poveste. 😃
Ingrediente:
- 220 gr ciuperci de padure
- 1 ceapa esalota
- 2 catei usturoi
- 1 lg ulei de masline extravirgine
- 125 gr malai
- 500 ml apa sau supa de pui
- 50 gr branza emmental
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul si am taiat maruntel ciupercile
- am pus totul in tigaie impreuna cu lg de ulei si putina apa si am gatit pana cand lichidul s-a evaporat, apoi am lasat deoparte
- am pus supa/apa pe foc si am adaugat malaiul, pregatind o mamaliguta
- la final, am adaugat branza si ciupercile si am amestecat
- am pus totul intr-un vas tapetat cu folie alimentara si am nivelat; am lasat sa se raceasca bine
- dupa, cu un cutit umezit, am taiat cubulete
- am copt cubuletele in tigaie, cateva minute pe fiecare parte, fara grasime
- am servit cu salata si patrunjel
Pofta buna!
No Comments