A inceput sa ne placa mazarea. Deh, mazarea nu e carne, deci, prin eliminarea carnii, devine buna, delicioasa. Greu cu copii cand e vorba de mancare. Dar spun saru’mana, mananca fructe si legume din belsug, nu stramba din nas la leguminoase, la cereale mai are ceva comentarii, dar sunt si ele bine primite …pentru ca…nu sunt carne! 🙂
Ingrediente: (2 adulti+1 copil)
- 1 tija praz (partea alba)
- 1 catel usturoi
- 2 morcovi
- 1/2 ardei gras
- 300 gr mazare congelata
- 50 gr pasta de rosii
- 100 gr smantana lichida fara caraghenan
- 1 praf sare (2 ani+)
- 1 lgita sirop de curmale
- 1 lg ulei de masline presat la rece
- 1 ou mare
- 2 1/2 lg gris
- 2 1/2 lg faina 550
- 1 lg ulei masline presat la rece (pentru galuste)
Cum am procedat:
- prima data, am pregatit galustele, amestecand oul batut (XL) cu faina, grisul si uleiul, dupa care am lasat la odihnit vreo 10’
- am pus o oala cu apa sa fiarba si cand a inceput a fierbe, cu o lingurita inmuiata in apa fierbinte, am format galustele carora le-am dat drumul usor in apa; le-am lasat sa fiarba vreo 30’, la foc mic, pana cand am observat ca s-au ridicat la suprafata si au parut pufoase
- am maruntit prazul, morcovul, ardeiul si usturoiul cu un chopper si le-am inabusit in apa si ulei pana cand s-au inmuiat
- am adaugat mazarea congelata si putina apa, sarea si siropul de curmale si am lasat cca 15’ sa fiarba totul la foc mic, pana cand mazarea e gatita, cu capac
- am adaugat pasta de rosii si am lasat inca 10’ la foc mic, amestecand din cand in cand, sa scada lichidul
- dupa, am turnat smantana lichida, am dat intr-un clocot
- am servit cu galuste, marar si salata
Se poate oferi sub 1 an, omitand siropul de curmale.
Copilasilor mici li se ofera mazarea aplatizata.
Pofta buna!
No Comments