Pentru cina, voiam ceva cu salata. Am cumparat niste ardei grasi din aia rosii si frumosi, ii vedeam doar salata. Sotul mi-a propus sa taie ingredientele pentru “umplutura checului”, copilul s-a oferit sa le “arunce”’in bolul robotui, eu sa pornesc cuptorul….deci, chec sa fie! Si chec aperitiv, savuros a fost!
Cum inca nu am baterii la cantar, am folosit un prieten de nadeje, acelasi pahar de apa. Prietenul la nevoie se cunoaste si s-a vazut in ultimele zile…dragul de el!
Ingrediente:
- 2 pahare si jumatate faina tip 550
- 3/4 pahar ulei presat la rece (am folosit de floarea soarelui)
- 3/4 pahar lapte (vegetal sau animal)
- 3 oua
- 2 lgite praf de copt
- aditional: masline verzi, kalamata, rosii deshidratate, cateva nuci, cateva merisoare, branza de carpra
- topping: seminte de mac
Cum am procedat:
- am amestecat faina, praful de copt, laptele, uleiul si ouale
- am adaugat maslinele, rosiile tocate, nucile maruntite grosier (maruntite bine pentru cei mici), merisoarele taiate in 2 (erau cam mari) si branza maruntita si am omogenizat cu o lingura
- am turnat in forma de copt tapetata cu o foaie de copt (e un aluat gros, curge greu) si am adaugat seminte de mac deasupra
- am copt in cuptorul bine preincalzit la 180 grade, 35’
- se feliaza doar dupa racire
- am servit la cina cu salatat de ardei grasi si ceapa 😀
Pofta buna!
No Comments