Am cumparat saptamana trecuta niste hribi tare frumosi! Primul lucru care mi-a trecut prin minte vazandu-i a fooost….boooți! Boți cu hribi! Stiti ce sunt, da? Niste galuste din aluat, extrem de gustoase, alaturi de o tocanita. Mami e la noi, asa ca hribii acestia au devenit misiunea ei! De a-i transforma intr-o bunatate de ”tocanita”!
Ingrediente:
- 1 kg hribi
- 1 ceapa
- 1/2 gogosar (sa ne bucuram din plin de ei in perioada asta)
- un cubulet de unt, aprox. 5 gr
- un praf de sare (2+)
- patrunjel proaspat
Pentru galuste avem nevoie de:
- 2 oua
- 70-80 gr faina
Cum am procedat:
- am curatat hribii de pamant cu o perie, apoi i-am trecut printr-un jet de apa, cat sa indepartez restul impuritatilor. Nu se tin in apa pentru a nu se imbiba cu aceasta si a deveni cleiosi la gatire.
- inainte sa trec la gatirea hribilor, m-am ocupat de galuste. Am pus o cratita cu apa pe foc. Un praf de sare e binevenit (2+). Am batut bine cele doua oua, peste care am adaugat treptat faina. Aluatul trebuie sa fie unul moale, usor curgator. Acesta se va “rupe” cu o lingura direct in cratita cu apa clocotinda. In 2-3’ galustele se vor ridica la suprafata, semn ca sunt deja preparate termic. Puteti de asemenea sa folositi o sita pentru galuste. Mie imi plac rupte cu lingura, mai mari, neregulate. Odata fierte se pun la scurs intr-o sita, cat timp se gatesc hribii.
- intr-o tigaie am inabusit ceapa câteva minute, cat sa se inmoaie putin. Am adaugat gogosarul taiat bucatele si am continuat gatirea. Cand si acesta a inceput sa se inmoaie am adaugat si hribii, bucati. Se gatesc relativ rapid, in 4-5’, cat sa lase apa, apa care se va si va evapora. Odata gatiti, se stinge focul si se adauga cu cubulet de unt. Si un praf de sare (2+).
- am rasturnat galustele peste hribi si am adaugat o mana zdravana de patrunjel. Atat! Atat de buni!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments