Aceasta este o rețetă pe care inițial nu aveam de gând să o postez dar…îmi dau seama că toți mai trebuie să improvizăm uneori câte un prânz rapid cu ceea ce avem prin casă. Eu aveam în plan cu totul alt preparat dar carnea a ales să nu se dezghețe la timp iar legumele au ales să fie livrate mai târziu decât aveam eu nevoie. Așadar, prânz improvizat: orez cremos cu linte!
Ingrediente (eu am făcut 4 porții):
- 2 pumni de orez
- 2 pumni de linte (eu am avut verde)
- 20 g unt
- 1 lingură de ulei (eu am folosit de nucă)
- 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
- supă concentrată de pui/apă
- condimente, opționale: sare, piper (ambele pentru copii mai mari)
- pentru servit: verdeață proaspătă și o salată de crudități (noi am avut o salată de castraveți cu suc de lămâie)
Cum am procedat:
- am pus la hidratat lintea (ideal este pentru minim 2 ore, dar în criză de timp am hidratat doar o oră) și am spălat orezul în mai multe ape
- am fiert orezul pentru 10 minute într-o cantitate mare de apă; l-am strecurat și clătit sub jet de apă
- orezul ușor gătit l-am pus într-o tigaie alături de linte (crudă), am condimentat și am început să adaug treptat supă de pui – eu adaug câte 30 de ml și completez frecvent pe măsură ce scade lichidul – am continuat acest proces până când orezul a fost fiert în totalitate
- când orezul a fost fiert, am adăugat untul și fulgii de drojdie inactivă, am amestecat energic și am mai gătit 2 minute; după stingerea focului am adăugat și uleiul
No Comments