Nouă ne place peștele și de obicei îl gătim simplu, schimbând garnitura cu una mai simplă sau mai complexă. Așadar, astăzi avem un file de doradă la cuptor cu legume la tigaie.
Ingrediente:
- 2 fileuri de doradă
- 1/2 dovlecel
- 1/2 vânătă (mică, subțire)
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 cartof alb mare sau 2 mai miculuți
- supă concentrată de pui/apă
- 2 linguri de ulei (eu am folosit de avocado)
- condimente: pentru pește am folosit sare (+2) și busuioc uscat; pentru legume am folosit sare (tot pentru copii mai mari), pătrunjel verde, boia de ardei dulce și foarte puțină curcuma
Cum am procedat:
- am condimentat peștele și l-am pus pe grill-ul încins pentru 60 de secunde pe fiecare parte; l-am transferat la cuptor și l-am gătit la 170 de grade pentru 20 de minute
- am tăiat cartoful pe lungime, tip cartofi wedges, și i-am fiert pentru 5 minute (i-am pus în apă deja fiartă)
- am tăiat restul legumelor cubulețe (eu am păstrat și coaja deoarece le aveam din grădina proprie; le-am spălat oricum cu bicarbonat) și le-am pus într-o tigaie tip wok, la foc mic; le-am condimentat și le-am lăsat câteva minute singurele în tigaie; după aproximativ 5 minute am adăugat cartoful și supa de pui (eu am folosit cam 100-120 de ml) – am gătit la foc mic pentru aproximativ 10 minute (la nevoie mai puteți să adăugați lichid; la mine nu a fost nevoie), amestecând din când în când – cel mai ușor este să gustați puțin din fiecare legumă în parte (se gătesc destul de repede); după stingerea focului am adăugat uleiul și încă puțin pătrunjel verde tocat fin
- am servit cu lămâie
No Comments