Aveam la congelator 2 pulpe de pui de țară, iar în cămară câteva legume rătăcite. Astăzi le-am împerecheat și a ieșit asta: o cărniță de pui cu legume la tavă. Ne-am lins pe degete.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui
- 1 morcov
- 1 roșie
- 2 cartof
- 1/2 ardei verde
- 1/2 dovlecel
- 1 lingură ulei (eu am folosit de cânepă, presat la rece)
- 1 linguriță pastă de roșii
- mărar verde
- 1/4 linguriță chimen
Cum am procedat:
- deoarece aveam carne de casă, care știți și voi cât de greu se gătește, am ales să o gătesc în slow cooker pentru 3 ore, pe high – puteți și să o fierbeți, simplu, în apă.
- am tăiat legumele în forma dorită, destul de mari, iar mărarul l-am tocat foarte foarte fin
- după fierbere, am mutat carnea într-un vas de cuptor cu capac, am pus în jurul ei legumele, am presărat mărarul , chimenul și am adăugat 100 ml apă amestecată cu o linguriță pastă de roșii. Am pus capacul la tavă (dacă nu aveți tavă cu capac, puteți să o înveliți în hârtie de copt.
- am gătit la 175 de grade (căldură sus -jos) pentru aproximativ 60 de minute.
- am scos tava din cuptor și am stropit cu ulei
♦ pielea de pe carne a fost îndepărtată înainte de consum
No Comments