Painea noastra cea de toate zilele. Dar, de cele mai multe ori, painea inseamna si gluten. Stiti cati copilasi cu intoleranta la el sunt, ori cu boala celiaca? E destul de greu pentru parinti sa gaseasca o reteta buna de paine fara gluten, caci e stiut, copiii si painea = love. Multumim, draga Ileana pentru aceasta minunata reteta!
Ingrediente :
- 240gr mix de faina fara gluten *
- 100gr faina de hrișca
- 1 lingurita praf de copt fara gluten
- 50gr seminte de dovleac
- 50gr seminte de floarea soarelui
- 400ml apa
- 60ml ulei de masline presat la rece
Cum am procedat :
Am hidratat semintele circa 4 ore sau peste noapte , apoi am omogenizam tot dupa care am dat 1h buna la 160de grade cu ventilatie .
Mix de faina 500gr :
(Se pastreaza in frigider in borcan inchis timp de 1 saptamana )
- 40gr faina de cocos
- 40gr amidon de porumb (nemodificat genetic si bio daca se poate)
- 40gr seminte de in rasnite
- 30gr faina din seminte de struguri (optional), se poate inlocui cu hrisca , ovaz
- 50gr faina de hrisca
- 300gr faina de malai (eu am macinat malaiul de mamaliga )
Nota :Painea se poate pastra 3-4 zile in frigider sau la congelator feliata timp de 1 luna
No Comments