Cereale, pseudocereale și derivate

Pâine fără gluten

aprilie 18, 2021

Painea noastra cea de toate zilele. Dar, de cele mai multe ori, painea inseamna si gluten. Stiti cati copilasi cu intoleranta la el sunt, ori cu boala celiaca? E destul de greu pentru parinti sa gaseasca o reteta buna de paine fara gluten, caci e stiut, copiii si painea = love. Multumim, draga Ileana pentru aceasta minunata reteta!

Ingrediente :

  • 240gr mix de faina fara gluten *
  • 100gr faina de hrișca
  • 1 lingurita praf de copt fara gluten
  • 50gr seminte de dovleac
  • 50gr seminte de floarea soarelui
  • 400ml apa
  • 60ml ulei de masline presat la rece

Cum am procedat :

Am hidratat semintele circa 4 ore sau peste noapte , apoi am omogenizam tot dupa care am dat  1h buna la 160de grade cu ventilatie .

Mix de faina 500gr :

(Se pastreaza in frigider in borcan inchis timp de 1 saptamana )

  • 40gr faina de cocos
  • 40gr amidon de porumb (nemodificat genetic si bio daca se poate)
  • 40gr seminte de in rasnite
  • 30gr faina din seminte de struguri (optional), se poate inlocui cu hrisca , ovaz
  • 50gr faina de hrisca
  • 300gr faina de malai (eu am macinat malaiul de mamaliga )

Nota :Painea se poate pastra 3-4 zile in frigider sau la congelator feliata timp de 1 luna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.