Carne, pește sau fructe de mare

Pulpă superioară de pui la cuptor cu garnitură de hrișcă și legume

august 14, 2022

Am descoperit un mix genial de hrișcă și legume în comerț (foto mai jos) și a trebuit să prepar ceva cu el – este oficial amestecul nostru favorit.

Ingrediente:

  • pulpe superioare de pui (eu am gătit 4, voi adaptați în funcție de câte porții vă doriți)
  • 2 pumni de hrișcă cu legume (puteți să le gătiți și individual, vă scriu mai jos cum)
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)
  • condimente: sare (2+) și piper (pentru pitici care nu mai sunt pitici) – pentru cei mici puteți să înlocuiți cu ierburi aromatice (ex adio sare)

Cum am procedat:

  • am crestat până la os pulpele de pui, le-am condimentat și le-am gătit puțin pe grill (câte 60 de secunde pe fiecare parte); ulterior le-am trecut la cuptor și le-am gătit 30 de minute la 175 grade
  • amestecul de hrișcă l-am pus în tigaie cu puțină sare și 2 linguri de apă și am gătit la foc mic până când apa era evaporată; am stins focul și am adăugat uleiul
  • dacă vă doriți un amestec preparat în casă: gătiți legumele dorite la abur (eu aș încerca morcov, fasole păstăi, dovleac plăcintar și praz) și fierbeți hrișca (hidratată în prealabil peste noapte); când toate ingredientele sunt gătite, le trageți puțin la tigaie cu sare/alte condimente, până când preparatul devine uscat și hrișca ușor arămie; la final adăugați uleiul
  • noi am servit cu pătrunjel verde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.