Am descoperit un mix genial de hrișcă și legume în comerț (foto mai jos) și a trebuit să prepar ceva cu el – este oficial amestecul nostru favorit.
Ingrediente:
- pulpe superioare de pui (eu am gătit 4, voi adaptați în funcție de câte porții vă doriți)
- 2 pumni de hrișcă cu legume (puteți să le gătiți și individual, vă scriu mai jos cum)
- 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)
- condimente: sare (2+) și piper (pentru pitici care nu mai sunt pitici) – pentru cei mici puteți să înlocuiți cu ierburi aromatice (ex adio sare)
Cum am procedat:
- am crestat până la os pulpele de pui, le-am condimentat și le-am gătit puțin pe grill (câte 60 de secunde pe fiecare parte); ulterior le-am trecut la cuptor și le-am gătit 30 de minute la 175 grade
- amestecul de hrișcă l-am pus în tigaie cu puțină sare și 2 linguri de apă și am gătit la foc mic până când apa era evaporată; am stins focul și am adăugat uleiul
- dacă vă doriți un amestec preparat în casă: gătiți legumele dorite la abur (eu aș încerca morcov, fasole păstăi, dovleac plăcintar și praz) și fierbeți hrișca (hidratată în prealabil peste noapte); când toate ingredientele sunt gătite, le trageți puțin la tigaie cu sare/alte condimente, până când preparatul devine uscat și hrișca ușor arămie; la final adăugați uleiul
- noi am servit cu pătrunjel verde
No Comments