Cereale, pseudocereale și derivate

Porumb fiert la Ninja foodie

august 14, 2022

Da, chiar asa! De ce sa nu folosim ninja si pentru a ”fierbe” porumb? Mai ales ca vara as folosi orice mijloc de prepare a mancarii, numa’ sa nu incalzesc in casa. Soo, la treaba, Ninjaliiiin!

Ingrediente:

  • 5 stiuleti de porumb dulce (din ala anume pentru fiert)
  • 750 ml de apa

Cum am procedat:

  • de regula, desfac porumbul de cojile-i adiacente si-l curat cat pot de bine. Nu de alta, dar piticilor nu le plac “pletele” restante ale deliciosilor. “Golași’ fiind, am turnat apa in oala, am asezat gratarul si am asezat bucatile de porumb. Acestea nu ajung in contact cu apa. Apoi am fixat capacul sub presiune, am pornit Ninja, am setat HP 13’ (13-15’, in functie de cat de crud e porumbul) , am reglat supapa de evacuare in pozitia SEAL si am dat start. Incepe cresterea presiunii in oala, motiv pentru care pe ecran apare PRE (acesta dureaza pana la 15’). Abia apoi, incepe numerotarea inversa a minutelor setate de catre noi.
  • dupa ce isi termina programul, mai lasam oala 5’ inainte de a elibera aerul dintr-insa. In acest timp, oala va trece automat pe modulul KEEPWARM, deci veti putea contoriza usor cele 5’. Dupa ce acestea s-au scurs, am rotit supapa de eliberare a presiunii in pozitia VENT si am eliberat aerul din oala. Odata eliberat aerul, capacul poate fi deschis. Grija sa nu va ardeti! Nu stati deasupra supapei si nu tineti mana deasupra supapei atunci cand o rotiti. Eu folosesc o coada de lingura pentru a o roti.
  • am ales sa descriu si partea tehnica ce tine de utilizarea minunatei oale, intrucat stiu cat de mult m-as fi bucurat eu atunci cand am achizitionat-o sa am o descriere minutioasa a tuturooooor programelor. Asadar, incepatoarelor in ale Ninja, sa va fie de bine!
  • porumbul il servit cum va cade bine! Simplu sau cu diverse topping-uri! Imaginatie sa fie!

Sa avem copilasi sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.