Suntem la bunici si ne bucuram de niste piersici minunate, din gradina plina cu de toate ale acestora. Am papat noi cat am putut, dar tot a mai ramas de o ceva bun si dulce: o pizza aromata, cu branzica curata, piersici si “sos” de zmeura.
Ingrediente:
Pentru blatul de pizza:
- 250 gr faina 650
- 160 ml apa calduta
- 15 gr drojdie proaspata
- 2 lg ulei masline
- o lingurita miere certificata (1+)
- un praf de sare (2+)
- faina de lucru
Topping:
- 2-3 lg ricotta Curtea Culorilor – o gasiti in Timisoara, la d-na Adriana de la Asociatia Curtea Culorilor
- 1-2 bucati piersica
- un pumn de zmeura mixat cu o lingurita miere certificata si o frunza de menta
- seminte de canepa decorticata
Cum am procedat:
- am inceput cu blatul de pizza. Am turnat faina intr-un bol, am pus praful de sare intr-o parte a gramajoarei de faina, am facut o adancitura in mijlocul ei si am turnat apa calduta amestecata cu drojdia, mierea si uleiul. Am framantat o coca si am lasat-o la dospit, intr-un loc ferit de curenti, pana si-a dublat volumul.
- odata dospit aluatul, l-am intins intr-o tava rotunda si am inceput sa ”împopoțonez“ viitoarea Miss Sweet Pizza. Am mangaiat aluatul cu branzica iar deasupra acesteia am asezat frumos feliile de piersica. Am introdus pizza in cuptorul preincalzit la 180*/25’. Dupa coacere, am lasat-o putin la odihnit, apoi am presarat niste seminte de canepa decorticata si un sos facut din mixarea unui pumn de zmeura cu o lingurita de miere si o frunza de menta.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments