Legume și leguminoase

Galette cu brânză, roșii și ierburi

iulie 24, 2022

Cand nu stii ce sa mananci, faci o galeta. Ca-i dulce sau sarata, e mereu bine primita. Noi am servit-o de aceasta data in varianta sarata, la cina, si, zau, trebuia sa fi fost mai mare.

Ingrediente:

Aluat

  • 125 gr faina grau spelt
  • 60 gr unt rece ras / margarina Alsan
  • 2-3 lg apa rece

Umplutura

  • 4 rosii medii mari feliate
  • 3 lg crema de branza de capra + ierburi la alegere
  • cas de oi maruntit
  • ierburi proaspete

Topping: 1 galbenus, seminte

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit blatul in robot, amestecand bine toate ingredientele
  • am lasat blatul 30’ la rece, dupa care, l-am intins cu sucitorul si l-am asezat in tava de copt
  • am uns blatul cu crema de branza amestecata cu ierburi (oregano, rozmarin), lasand o margine de 3 cm
  • am adaugat deasupra casul de oi si feliile de rosii, iar deasupra crengute de ierburi proaspete (rozmarin, oregano, cimbru)
  • am adus maginea spre centru, am uns-o cu ou, si am adaugat semintele deasupra
  • am copt tarta in cuptorul preincalzit la 180 gr, 30-35’
  • am servit tarta cu un sos de usturoi verde (o mana de usturoi verde, 4 lg ulei de masline, putina zeama de lamaie – vjjj-vjjjj)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.