Cand nu stii ce sa mananci, faci o galeta. Ca-i dulce sau sarata, e mereu bine primita. Noi am servit-o de aceasta data in varianta sarata, la cina, si, zau, trebuia sa fi fost mai mare.
Ingrediente:
Aluat
- 125 gr faina grau spelt
- 60 gr unt rece ras / margarina Alsan
- 2-3 lg apa rece
Umplutura
- 4 rosii medii mari feliate
- 3 lg crema de branza de capra + ierburi la alegere
- cas de oi maruntit
- ierburi proaspete
Topping: 1 galbenus, seminte
Cum am procedat:
- prima data, am pregatit blatul in robot, amestecand bine toate ingredientele
- am lasat blatul 30’ la rece, dupa care, l-am intins cu sucitorul si l-am asezat in tava de copt
- am uns blatul cu crema de branza amestecata cu ierburi (oregano, rozmarin), lasand o margine de 3 cm
- am adaugat deasupra casul de oi si feliile de rosii, iar deasupra crengute de ierburi proaspete (rozmarin, oregano, cimbru)
- am adus maginea spre centru, am uns-o cu ou, si am adaugat semintele deasupra
- am copt tarta in cuptorul preincalzit la 180 gr, 30-35’
- am servit tarta cu un sos de usturoi verde (o mana de usturoi verde, 4 lg ulei de masline, putina zeama de lamaie – vjjj-vjjjj)

Pofta buna!
No Comments